Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ελισάβετ: Η νεκρική πομπή προς το βρετανικό κοινοβούλιο – Πεζή ο Κάρολος και οι γιοι του (LIVE)

Η σιωπηλή πομπή ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 και 20 το απόγευμα από το Μπάκιγχαμ προς την κεντρική αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου όπου η σορός της Βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η πομπή θα διασχίσει μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων σε 40 λεπτά. Θα τη συνοδεύουν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή θα ακολουθούν ο βασιλιάς Κάρολος, τα παιδιά του πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της πομπής θα ακούγονται κανονιοβολισμοί από το Hyde Park ενώ θα χτυπά και η καμπάνα του Big Ben.

Δείτε live:

Το φέρετρο θα βρίσκεται πάνω σε κιλλίβαντα και θα είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο. Στο κοινοβούλιο θα το υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων και ο πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων ενώ θα το παραλάβουν και οι Γρεναδιέροι Φρουροί του Λόχου της Βασίλισσας οι οποίοι και θα το τοποθετήσουν στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου σε υπερυψωμένο βάθρο.

Θα ακολουθήσει 20λεπτη λειτουργία με πρωτοστατούντα τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι. Αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα επιστρέψουν στο Μπάκιγχαμ οδικώς και στις 7 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το πρωί της κηδείας τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

πληροφορίες από newsbomb.gr

 

Ήδη έχουν πάρει σειρά –έχουν διανυκτερεύσει δίπλα στο κοινοβούλιο– πολλοί πολίτες επιθυμώντας να είναι οι πρώτοι που θα πουν το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Shares