Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

Ελικόπτερα Apache και εξοπλισμός της 3ης ταξιαρχίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο…

Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ξεκίνησε τη μεταφορά ελικοπτέρων από τη Γερμανία – Το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει Apache, Chinook και BlackHawk…

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γίνεται η εκφόρτωση του στρατιωτικού υλικού, που φέρει το αναμενόμενο πλοίο με αμερικανική σημαία, που κατέπλευσε αργά χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου.

Το πλοίο μεταφέρει ελικόπτερα και εξοπλισμό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ. Η μεταφορά τους γίνεται στον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου και μέχρι το Στεφανοβίκειο.

Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τη μεταφορά από τη Γερμανία στις αεροπορικές εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικοπτέρων, χειριστών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων.

Παράλληλα αναμένεται να εκσυγκρονισθούν, καθώς και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο “Γεωργούλα”, όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Oι Αμερικανοί στρατιωτικοί έρχονται στην περιοχή του Βόλου για τρίτη συνεχή χρονιά και θα παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες.

Προς το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στον Βόλο και οι ειδικές δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares