Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις Φρεγάτες

Δεν επιβλήθηκε κανένας όρος στον Γιάννο Παπαντωνίου για την υπόθεση που αφορά τη δωροδοκία των 2,5 εκατ. ευρώ

Ένας ακόμη φάκελος που περιλαμβάνει τη σοβαρή κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος βρίσκεται σε εκκρεμότητα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Η συγκεκριμένη δικογραφία δεν αφορά σε εξοπλιστικό πρόγραμμα αλλά στην πώληση του σπιτιού του πρώην υπουργού στη Σύρο, το 2016, η οποία, κατά τη Δικαιοσύνη, ήταν εικονική με σκοπό τη νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

 

Ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια, ενώ ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του και ένα ακόμη φιλικό τους πρόσωπο, απολογήθηκαν σήμερα συμπληρωματικά στην ανακρίτρια για την δικογραφία που αφορά σε δωροδοκία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία ο πρώην υπουργός έλαβε, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, για να υπογραφεί το 2003 σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλική εταιρία. Ο ίδιος αρνείται την συγκεκριμένη κατηγορία και εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σήμερα δήλωσε: «Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΤΙΟΥ

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Παπαντωνίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμανε: «Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares