Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της Μαλαματίνα – «Μας άφησαν ελεύθερους μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για παράνομη βία αλλά βία δεν υπήρξε» – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM 103,6

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους για παράνομη βία αφέθηκαν οι δυο συνδικαλιστές που συνελήφθησαν έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπήρξε βία» είπε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, Γιάννης Νιβορλής.

«Μας άφησαν ελεύθερους μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για παράνομη βία αλλά βία δεν υπήρξε, καμία απολύτως. Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, όπου οι απεργοί είναι με σηκωμένα τα χέρια, μόνο και μόνο για να βλέπει η αστυνομία, η οποία ήταν με πάρα πολλές δυνάμεις παρατεταγμένη, τρεις κλούβες ΜΑΤ που δεν χρειάστηκε να επέμβουν», ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Νιβορλής η διοίκηση προέβη σε 15 απολύσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα ενώ όπως ανέφερε θα προβούν και σε νέες απολύσεις.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 απολύσεις, και οι πρώτες πέντε έγιναν την τελευταία μέρα, όπου έφεραν μια πρόταση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, όπου ονόμαζαν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οικειοθελή παροχή της εταιρείας. Δηλαδή ανακλητέα, ρητώς και αμετακλήτως, όποτε κρίνει σκόπιμο η εταιρεία» σημείωσε ο ίδιος.

«Η εταιρεία έχει ήδη στηριχθεί, υπήρχε μια μεγάλη δανειοδότηση και εμείς, εδώ και μία τριετία έχουμε δώσει το 20% του μισθού μας ούτως ώστε να έχουν ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα στο σχέδιο της εξυγίανσης που έχουν ανακοινώσει», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, δεν έχουμε άλλο δρόμο έχουν ήδη εξαγγείλει ήδη ότι 1η Σεπτέμβρη προχωράνε σε άλλες έξι απολύσεις. Αν προχωρήσει το σχέδιό τους, θα αγγίξουνε τις 50 με 60», κατέληξε ο ίδιος.

focusfm.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares