Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

ΕΛΑΣ: 13 συλλήψεις στην επιχείρηση Δυτικής Αττικής

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής


Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ειδικών επιχειρησιακών δράσεων, που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Οι 3 από τις συλλήψεις ήταν για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, ισάριθμες για όπλα, 2 για διωκτικά έγγραφα και 5 για τροχονομικές παραβάσεις.

Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 192 έλεγχοι ατόμων, 103 έλεγχοι οχημάτων, 27 προσαγωγές και 7 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Παράλληλα, σε έρευνες σε σπίτια, που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν συνολικά: 2 πολεμικά τυφέκια, 3 διόπτρες και σιγαστήρας τυφεκίου, 6 όπλα (δύο πυροβόλα, δύο αεροβόλα, περίστροφο και κρότου), βλήμα όλμου, 352 κάλυκες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 ρόπαλα (μεταλλικό και ξύλινο), καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε, Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης/Ομάδα ΔΙΑΣ, Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Όσον αφορά κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και οι ναρκωτικές ουσίες στη Χημική Υπηρεσία Αθηνών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares