Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Ελαφρύς τραυματισμός για τον Δένδια από πτώση μετά την αδιαθεσία στο Άγιον Όρος

Ελαφρά τραύματα αποκόμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το επεισόδιο με την ορθοστατική υπόταση που υπέστη περίπου στις 7 το πρωί της Πέμπτης (29/12) την ώρα που παρακολουθούσε την Θεία Λειτουργία στην ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος.

Ο υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το γιατρό του Κέντρου Υγείας Καρυών ο οποίος έσπευσε στη μονή με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας επέστρεψε για προληπτικούς λόγους στην Αθήνα με ελικόπτερο ακυρώνοντας το υπόλοιπο της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος.

Η κατάσταση της υγείας του υπουργού Εξωτερικών, πάντως, δεν εμπνέει καμία ανησυχία και είναι καλά στην υγεία του.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης λόγω της κούρασης και της ορθοστασίας στη Θεία Λειτουργία που είχε ξεκινήσει στις 4 τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι περιπετειώδης ήταν και η αρχή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, στο Άγιον Όρος καθώς λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο που τον μετέφερε το πρωί της Τετάρτης (28/12) δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Το πρόγραμμα του Νίκου Δένδια συνεχίστηκε κανονικά με τον υπουργό Εξωτερικών να αναφέρει σε δήλωσή του ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, ως πολιτικός προϊστάμενος, να βρίσκομαι σήμερα στο Άγιο Όρος. Καταρχήν, είχα την ευκαιρία να διατυπώσω προς την ιερά Κοινότητα την αντίληψη της Κυβέρνησης ότι η κιβωτός αυτή της Ορθοδοξίας είναι άξια κάθε στήριξης και κάθε βοήθειας. Αλλά από εκεί και πέρα, είχα και τη δυνατότητα σαν προσκυνητής να βρεθώ μπροστά στα μνημεία της Ορθοδοξίας, να έρθω σε επαφή με τους μοναχούς που υπηρετούν αυτή την υπερχιλιόχρονη παράδοση και να αισθανθώ κι εγώ ένα μικρό τμήμα αυτής της μακρότατης αλυσίδας».

Η παρουσία μου σήμερα κοντά σας, Άγιοι Πατέρες, μου δίνει την ευκαιρία να ενστερνιστώ ακόμη βαθύτερα τις ανάγκες & τις αγωνίες σας. Να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν (από την αντιφώνησή μου κατά τη Δοξολογία στον Ι.Ν. Πρωτάτου στις Καρυές).

Νωρίτερα, κατά την αντιφώνησή του, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις ευχές του στους αντιπροσώπους, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του «για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή» τους στην υποδοχή του. Επίσης, ζήτησε «ως ταπεινός προσκυνητής», όπως είπε, τις ευχές και τις προσευχές τους και μετέφερε, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, «τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές». «Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία» προσέθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως δεν διαφεύγουν τής προσοχής τους, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας τους, «οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται».

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares