Τετάρτη , 29 Μαρτίου 2023

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που «ξάφριζαν» σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε συμμορία από την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της συμμορίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους αντικείμενα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο των επακόλουθων ερευνών σε οικίες, συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της οργάνωσης, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και μαγνήτης ανίχνευσης μετάλλων,
πλήθος από τιμαλφή (κοσμήματα, ρολόγια, σκουλαρίκια, καρφίτσες, βραχιόλια, συλλογή παλαιών νομισμάτων κ.τ.λ.),
-15- ρολόγια,
-3- κινητά τηλέφωνα,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τάμπλετ, σκληρός δίσκος και -4- μεταφερόμενα ηχεία,
-4- φωτογραφικές μηχανές,
τσάντα με ρούχα,
κάρτα τραπέζης,
-2- ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων,
μαχαίρι και
175 ευρώ.

Από την περαιτέρω, προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν τουλάχιστον τρείς (3) κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Πηγή: iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares