Σάββατο , 1 Απριλίου 2023

Εκτροχιασμός τρένου με χημικά – Σε ισχύ εντολή εκκένωσης σε ακτίνα 3,2 χλμ από το ατύχημα

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά - Σε ισχύ εντολή εκκένωσης σε ακτίνα 3,2 χλμ από το ατύχημα

Δελτίο Τύπου της εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών Norfolk Southern ανέφερε πως οι αναθυμιάσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι “θανατηφόρες” εάν “εισπνευσθούν”.

Μακριά από τα σπίτια τους συνεχίζουν να βρίσκονται χιλιάδες Αμερικανοί που διαμένουν κοντά στο σημείο που πριν από τέσσερις ημέρες εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που μετέφερε χημικά στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αρχές δεν τους επιτρέπουν να επιστρέψουν ακόμη στις οικίες τους.

Τη Δευτέρα 6/2 οι σιδηροδρομικές αρχές προχώρησαν σε «ελεγχόμενες» απορρίψεις χλωριούχου βινυλίου, ενός χημικού προϊόντος καρκινογόνου και εξαιρετικά εύφλεκτου, το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή του πλαστικού, από τα βαγόνια, τα οποία 4 μέρες μετά εξακολουθούν να φλέγονται.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, μια έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 4.30 μ.μ. τοπική ώρα στην περιοχή του Ιστ Παλεστάιν, στην Πολιτεία του Οχάιο, κοντά στα σύνορα με την Πενσυλβάνια όπου σημειώθηκε το ατύχημα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάντι Μάκεϊ, εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Δελτίο Τύπου της εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών Norfolk Southern ανέφερε πως οι αναθυμιάσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι “θανατηφόρες” εάν “εισπνευσθούν”.

Για τους σχεδόν 2.000 κατοίκους, ή σχεδόν τον μισό πληθυσμό του Ιστ Παλεστάιν, σε ακτίνα μεταξύ 1,5 και 3,2 χιλιομέτρων από τον τόπο του ατυχήματος, εξακολουθεί να ισχύει από το Σαββατοκύριακο η εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Οι αρχές έχουν επίσης προτρέψει όσους διαμένουν εκτός της περιοχής αυτής να μείνουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Πραγματοποιούμε αναλύσεις ποιότητας του αέρα και περιμένουμε να φύγουν οι αναθυμιάσεις, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους», δήλωσε η Μάκεϊ.

Τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε ο εκτροχιασμός έκλεισαν “για καθαρά προληπτικούς λόγους”.

Το χλωριούχο βινύλιο είναι άχρωμο αέριο που χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία πλαστικών προϊόντων και υλικών συσκευασίας. Όταν καίγεται, μπορεί να δημιουργήσει φωσγένιο, μια εξαιρετικά τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως χημικό όπλο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αιτία του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας των 150 βαγονιών παραμένει υπό διερεύνηση.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares