Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να «κοκορομαχούν» ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η Τουρκία «γκριζάρει» την Κρήτη…

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να «κοκορομαχούν» ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ την ώρα  που η Τουρκία «γκριζάρει» την Κρήτη...

Επιστρέφει στον πρωθυπουργό τις κατηγορίες για “διχαστικές δηλώσεις” ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης, άφηνε τους βουλευτές να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον Αλέξη Τσίπρα


Σε υψηλούς τόνους δίνουν συνέχεια κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή στάθηκε η επίθεση του πρωθυπουργού κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Κουμουνδούρου να επιστρέφει κατά του κ. Μητσοτάκη τα περί διχασμού.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να μην παριστάνει τον θιγόμενο», καθώς όπως τονίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αυτός προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο».

Διαβάστε επίσης: Δεν πάει ο νους σας ποια εκπομπή θα παρουσιάζει η Κατερίνα Στικούδη
Είχε προηγηθεί η αναφορά του πρωθυπουργού στη βουλή όπου με αφορμή την ένταση με την Τουρκία είχε κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα για «διχαστικές και απρεπείς δηλώσεις» σημειώνοντας ότι «η ιστορία της παράταξής μου και το προσωπικό μου ήθος δεν μου επιτρέπουν να κάνω μέρος του κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του».

Έλλειψη εθνικής στρατηγικής
Με μια μακροσκελή δήλωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε σκληρό ύφος:

«Αυτός που προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο.

Αυτός που μας κατηγόρησε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο όταν τον προσκαλέσαμε στην Αθήνα και απαντήσαμε δημόσια στον αναθεωρητισμό του.

Αυτός που άφηνε τους βουλευτές του να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα των 8 αξιωματικών.

Αυτός που, τέλος, έκανε σημαία του το διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει λίγες ψήφους.

Αυτός, λοιπόν, που τα έκανε όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, πάει πολύ τώρα να μας κάνει μαθήματα ήθους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αντί λοιπόν να παριστάνει τον θιγμένο, ας απαντήσει επί της ουσίας σε έστω ένα από τα καίρια ζητήματα που έχει θέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως έχει χρέος να κάνει, όταν διαπιστώνει έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Είχαν προηγηθεί μάλιστα και αψιμαχίες εντός της βουλής μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Νίκου Βούτση, αν και σε σαφώς πιο ήπιους τόνους.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares