Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εκτός λειτουργίας TaxisNet, gov.gr και e-ΕΦΚΑ – Τι συνέβη

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως το TaxisNet και το gov.gr, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται εκτός λειτουργίας από σήμερα (8/5) στις 06:00 το πρωί και εκτιμάται ότι θα παραμείνουν για σχεδόν 24 ώρες, ενώ υπολογίζεται να επανέλθουν την Κυριακή (9/5) στις 12:00 το μεσημέρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Χ

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως καθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Οι υπηρεσίες που είναι εκτός λειτουργίας είναι οι εξής:
– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

– Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως πόθεν έσχες, ενιαία αρχή πληρωμής, e-παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της δημόσιας διοίκησης

– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.ά..

Σημειώνεται, ότι για το διάστημα αυτό λειτουργεί κανονικά μόνον η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

newsbomb.gr

Shares