Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές: Εντολή εκκένωσης για οικισμό και κατασκήνωση…

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές: Εντολή εκκένωσης για οικισμό και κατασκήνωση...

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες να συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης…

Οπως αναφέρει το korinthostv, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων για προληπτική εκκένωση του οικισμού Δράσσα και της κατασκήνωσης «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η φωτιά δεν είναι σε ένα ενιαίο μέτωπο, έχοντας διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι του στρατού, τρία αεροσκάφη και μία ομάδα πεζοπόρου.

 

Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κορίνθου.

«Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ», αναφέρει στο σχετικό έγγραφο.

«Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια.Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς», προσθέτει.

 

Το πρωί της Πέμπτης, η φωτιά στις Κεχριές παρουσίαζε καλύτερη εικόνα. Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατούσε λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

Η φωτιά στις Κεχριές ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Αμεσα έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εκκενώθηκαν προληπτικά έξι οικισμοί Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares