Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Εκτάκτως στον Έβρο ο Διοικητής 1ης Στρατιάς – Σε ύψιστη ετοιμότητα Στρατός και Αστυνομία – Επιθετικές κινήσεις από τους Τούρκους….

Νέα αποκαλυπτικά βίντεο από την άνανδρη δράση των Τούρκων – 12 συλλήψεις και 1.401 αποτροπές εισόδου στη χώρα τις τελευταίες ώρες


Σε ύψιστη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο για τη θωράκιση των συνόρων που πολιορκούνται από λαθρομετανάστες και Τούρκους στρατιώτες.

Οι κεφαλές του ελληνικού στρατού βρίσκονται στο “μέτωπο” του Έβρου και συντονίζουν την άψογη άμυνα των δυνάμεων απέναντι στις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από την τουρκική πλευρά για πτώση του συνοριακού φράχτη, καθώς και τις ρίψεις χημικών και δακρυγόνων.

Ο εκτελών χρέη Διοικητή 1ης Στρατιάς, Σωματάρχης του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, βρίσκεται από χθες στον Έβρο, όπου συμμετέχει σε συσκέψεις με επιτελείς του Στρατού και της Αστυνομίας, αξιολογώντας την διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά και την αποστολή 1000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, στον Έβρο.

Ήδη από χθες παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας, η οποία αυξάνει συνεχώς την ένταση. Φωτιές, πυροβολισμοί, καπνογόνα, χημικά, μπουλντόζες και εκσκαφείς που επιχειρούσαν να ρίξουν το φράχτη, συνέθεταν το όλο σκηνικό, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για κατασκευή αναχωμάτων και τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε διάφορα σημεία από πλευράς Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο Αντιστάτηγος Κούτρας, περιόδευσε σε όλα τα φυλάκια, όπου εκτός από τις συσκέψεις με τους επιτελείς του, συνομίλησε με τα χαμηλόβαθμα στελέχη της πρώτης γραμμής, στα οποία το ηθικό είναι υψηλό, ενώ είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. Μάλιστα παρέμεινε για αρκετή ώρα στη Νέα Βύσσα, ενώ διανυκτέρευσε σε φυλάκιο στο ποτάμι.

Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις
Τεταμένη ήταν και η χθεσινή (Σάββατο) μέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το απόγευμα και συγκεκριμένα γύρω στις 19:30 ξεκίνησε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά.

Στις ρίψεις συμμετείχαν, όπως φαίνεται από τα παρακάτω βίντεο, τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά – με τη βοήθεια του ανέμου – να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Μάλιστα, στα βίντεο – ντοκουμέντα που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας καταγράφεται και ένας Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος πετά τα δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις.

 

 

 

 

12 συλλήψεις και 1.401 αποτροπές εισόδου στη χώρα τις τελευταίες ώρες

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν από το πρωί του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου, έχουν γίνει 1.401 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στη χώρα, μαζί με 12 συλλήψεις.

Αναλυτικότερα, τις 24 ώρες στην περιοχή του Έβρου:

Έγιναν 12 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία.

Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις.Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις, όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

 

pentapostagma

Shares