Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EKTAKTO!Oι ΗΠΑ μας ‘ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ’ πάλι! ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

EKTAKTO!Oι ΗΠΑ μας 'ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ' πάλι! ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Oι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά κινούνται στο ΝΑΤΟικό άξονα. Δεν θα εξετάσουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό. Αυτό που θα εξετάσουμε όμως είναι η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία και το πώς βλέπουν τη γειτονική χώρα, κάτι που έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα φυσικά.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τ.Μάτις εν εξάλλω έλεγε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι «είναι ενάντιος στις προσπάθειες της Γερουσίας να μπλοκάρει την παράδοση των προηγμένων αεροσκαφών στην Τουρκία».
Μάλιστα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι ο Mattis έχει ενεργοποιηθεί ο ίδιος και έχει επαφές με τα μέλη του Κογκρέσου για να είναι σίγουρος ότι ο νόμος για την Άμυνα δεν θα έχει στην τελική του εκδοχή την επιθετική γλώσσα που είχε στην αρχή, κατά της Άγκυρας, πριν τελικώς φτάσει προς υπογραφή στα χέρια του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει πως το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, ή όπως το λέει ο δημοσιογραφικός κόσμος τα Γεράκια του Πενταγώνου δεν πρόκειται να αφήσουν την Τουρκία να διολισθήσει εκτός ΝΑΤΟ. Το πώς θα το πετύχουν αυτό είναι θέμα που το μέλλον θα δείξει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares