Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

EKTAKTO!Εξαπλώνεται ο Κορωνοϊός: Υποπτο κρούσμα στο Πάντειο -Κλείνει για 2 ημέρες το πανεπιστήμιο…

 

Με ανακοίνωση του το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενημερώνει πως το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους λόγω κορωνοϊού, την Παρασκευή και το Σάββατο, εξαιτίας ύποπτου κρούσματος…

Με μια σύντομη ανακοίνωση το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενημερώνει φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό πως οι εγκαταστάσεις του θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου. Φαίνεται πως η διοίκηση του ιδρύματος σκοπεύει να πραγματοποιήσει απολύμανση για προληπτικούς λόγους, στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Σε επικοινωνία του iefimerida.gr, η Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου ενημερώνει πως έχει πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για μια καθηγήτρια, εξωτερική συνεργάτη του ιδρύματος, που ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση του Παντείου Πανεπιστημίου

Σε μια σύντομη ανακοίνωση το Πάντειο Πανεπιστήμιο δεν αναφέρει τους λόγους που θα παραμείνει κλειστό τις επόμενες ημέρες:

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3»

31 τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς άλλοι 21 άνθρωποι διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό και πλέον τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 31.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό 21 άνθρωποι από το γκρουπ που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στους Αγίους Τόπους. Ανέφερε ότι ελέγχθηκαν από το εν λόγω γκρουπ (στο οποίο ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα μαζί με τη σύζυγό του, το 9ο και το 10ο κρούσμα αντίστοιχα) 24 άτομα -μέχρι στιγμής-, εκ των οποίων τα 21 διαγνώσθηκαν με τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, οι 9 εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται καλή -δύο άτομα από τα παραπάνω παρουσιάζουν ήπια πνευμονία, ενώ άλλα έξι παρουσιάζουν ακόμα πιο ήπια συμπτώματα.

Περισσότερες από 400 οι επαφές του 66χρονου

Όσο για την ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου, ανέφερε ότι «έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν τα κλινικο-επιδημιολογικά κριτήρια».

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι τα καθ’ υπερβολήν μέτρα που ελήφθησαν στην Αχαΐα, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares