Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τα Σκόπια επίσημα «Βόρεια Μακεδονία»- Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ…

Με 81 ψήφους υπέρ, πέρασε από την Βουλή των Σκοπίων η Συνταγματική αναθεώρηση με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών και πλέον η γειτονική χώρα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».Τον λόγο τώρα έχει η ελληνική πλευρά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, απομένει η αποστολή σχετικής επιστολής από την γειτονική χώρα με τις αναθεωρημένες τροπολογίες. Την επιστολή θα προωθήσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς και άμεσα θα φέρει την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάφερε να εξασφαλίσει τον αριθμό των βουλευτών που χρειαζόταν μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα “BESA”.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το θέμα της υπηκοότητας, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του “BESA”. Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης σημειώνεται ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως «μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η διατύπωση, στην αλβανική γλώσσα, για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής πολίτες της χώρας.

Shares