Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

Έκτακτο: Συνάντηση του Κυριάκου Βελοπουλου με τον π.Πρωθυπουργό της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ

Συνεχίζει την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος ο Κυριάκος Βελόπουλος όπου σήμερα 12/06/2021 είχε συνάντηση με τον π. Πρωθυπουργό της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ

Στη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα θέματα των ελληνογαλλικών σχέσεων στο πλαίσιο των προκλήσεων στη Μεσόγειο (βλ. Τουρκία) και την Ευρώπη.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα με συμφωνία των δύο αντρών για την ανάγκη περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων των δύο χωρών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως  το Ελλάς Γαλλία συμμαχία είναι όρος απαράβατος για την Ελληνική Λύση που υπηρετεί το δόγμα ντε Γκωλ: η Ευρώπη ξεκινάει από τη Σιβηρία και τελειώνει στη Λισαβόνα.

H κάμερα του VoiceNews ήταν εκεί:

Ο Αλέν Ζιπέ  γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1945 και είναι Γάλλος πολιτικός. Μέλος των Ρεπουμπλικανών , ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 1995 έως το 1997 υπό τον Πρόεδρο Ζακ Σιράκ , κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αντιμετώπισε μεγάλες απεργίες που παρέλυσαν τη χώρα . Έφυγε από το αξίωμα μετά τη νίκη της αριστεράς στις εκλογές του 1997 . Είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως Υπουργός Εξωτερικών από το 1993 έως το 1995, και ως Υπουργός Προϋπολογισμού και Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης από το 1986 έως το 1988.

Το 2016 ο Αλέν Ζιπέ υποστήριξε ότι η διεύρυνση της ΕΕ πρέπει να σταματήσει, εκτιμώντας ότι η Τουρκία δεν έχει θέση σ’ αυτήν και ζητώντας να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες των Βαλκανίων.

“Κατά την άποψή μου οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη διαδικασία της διεύρυνσης”, δήλωσε  σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung .

“Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ”, πρόσθεσε. “Η ΕΕ είναι τόσο εξασθενημένη, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι για να ενσωματωθεί αυτή τη στιγμή μια χώρα του μεγέθους της Τουρκίας”.

“Και το ίδιο ισχύει για τις χώρες των Βαλκανίων, είναι προτιμότερο, δεδομένης της αδυναμίας της ΕΕ αυτή τη στιγμή, να αναστείλουμε τη διαδικασία ένταξης”, δήλωσε. “Δεν μπορούμε να κτίσουμε έναν καινούριο όροφο σ’ ένα σπίτι, τα θεμέλια του οποίου έχουν γίνει εύθραυστα”.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares