Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Συλλαλητήριο για την Παιδεία – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο…..

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς, που διαδηλώνουν με νέο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται το πρωί της Πέμπτης, 11.06.2020, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη με ξεκίνημα από τα Προπύλαια. Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, αλλά και η οδός Πανεπιστημίου.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το συλλαλητήριο

συλλαλητήριο  συλλαλητήριο

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Με κεντρικό σύνθημα «απόσυρση τώρα του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου» κατεβαίνουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον δρόμο οι εκπαιδευτικοί. Φοιτητές, μαθητές αλλά και σύλλογοι γονέων βρίσκονται στο πλευρό δασκάλων και καθηγητών που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή την ώρα, στα Προπύλαια, ενώ αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Αίτημά τους είναι η απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιδρά στο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου αλλά και για αναχρονιστικές διατάξεις που «μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω». Κατηγορούν το Υπουργείο για την «εντελώς αντιδημοκρατική, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας» κατάθεση του νομοσχεδίου. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση και τη διαδικτυακή αναμετάδοση των μαθημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν «την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας-ντροπής για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

 

newsit

Shares