Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: ”Σήκωσε” 40 μαχητικά το Ισραήλ στην Α. Μεσόγειο – Ξεκίνησε προσομοίωση σαρωτικών πληγμάτων κατά Τουρκίας….

Πολεμικά σκάφη, κατασκοπευτικά και ιπτάμενα τάνκερ έβγαλε το Ισραήλ στην Α. Μεσόγειο.


Εδώ και λίγε ώρες, το Ισραήλ διεξάγει ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο και σύμφωνα με τον έγκυρο αναλυτή babak taghvaee, διεξάγονται ασκήσεις προσομοίωσης κατά της Τουρκίας.

Το Ισραήλ παίρνει την «σκυτάλη» από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και αεροπορία (η οποία μάχεται καθημερινά στο Αιγαίο) και σε αγαστή συνεργασία με την Αθήνα, δείχνει τα «δόντια της» στον υπερφίαλο Τούρκο ηγέτη που ονειρεύεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, διότι αυτό ακριβώς κάνει ότι και να δηλώνουν πολλοί ειδικοί και μη, σε Ελλάδα και αλλού.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1234875884626235392

 

 

 

 

Ρωσικά, Αμερικανικά και Γαλλικά πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και το αμερικανικό USS Dwight D. Eisenhower συναντήθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο, και διοργάνωσαν κοινή ναυτική άσκηση τύπου “Cross Deck”.

Αυτό είναι σχετικά σπάνιο, παρόλο που το Γαλλικό Ναυτικό και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας.

Στις 3 Μαρτίου, αμερικανικά αεροσκάφη F / A-18E Super Hornet προσνειώθηκαν στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, ενώ μαχητικά αεροσκάφη Rafale έκαναν το ίδιο στο USS Dwight D. Eisenhower.

“Μαζί με τα αεροσκάφη F / A-18E Super Hornet και τα Rafale, στον αέρα πετούσε και αεροσκάφος αναγνλωρισης E-2C Hawkeye συμμετέχοντας σε αυτή την άσκηση”, ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό.

Το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο, μιας και επρόκειτο για ασκήσεις “|touch and go”, διότι οι διαστάσεις του αεροδιαδρόμου του Charles de Gaulle, είχαν μικρότερο μήκος από το αμερικανικό κλάσεως Nimitz ( 243 μέτρα έναντι 94 μέτρων).

Η συνεργασία μεταξύ των αεροπλανοφόρων Charles de Gaulle και USS Dwight D. Eisenhower, απεικονίζει όμως “τη συνεχή προσπάθεια των δύο δυνάμεων (Γαλλίας και ΗΠΑ) στο να συνεργάζονται στενά, για να επιδεικνύουν τη δύναμή τους ως συνδυασμένη δύναμη , υποστηρίζει το αμερικανικό ναυτικό.

“Ως αποτέλεσμα των τακτικών ανταλλαγών και της συνεργατικής κατάρτισης σε τακτική βάση, η διαλειτουργικότητά μας έχει προχωρήσει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο”, δήλωσε ο Γάλλος Αντιναυάρχος Laurent Isnard, του στόλου της Μεσογείου.

“Η απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα μας στη θάλασσα αποδεικνύει τη συλλογική μας ικανότητα να διεξάγουμε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου όποτε και όπου επιλέγουμε”, δήλωσε η Αμερικανίδα αντιναυάρχους Lisa M. Franchetti, διοικητής του 6ου Στόλου των Η.Π.Α.

“Οι κοινές επιχειρήσεις με αυτές τις δύο ομάδες μάχης των αεροπλανοφόρων μας στη Μεσόγειο, υπογραμμίζουν τη δέσμευση των ναυτικών δυνάμεων ΗΠΑ και Γαλλίας στην ασφάλεια και σταθερότητα στην Μεσόγειο”, κατέληξε η ίδια..

Οι ρωσικές φρεγάτες που προκάλεσαν τρόμο στην Τουρκία και τα σενάρια ενός πιθανού πολέμου.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο τελευταίες ρωσικές φρεγάτες που κατέπλευσαν στην Συρία, εξοπλισμένες με πυραύλους Calibr, αποτελούν ένα ισχυρό “επιχείρημα” της Μόσχας στον πολιτικό διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Ωστόσο, ποια είναι η πραγματική τους αξία σε μαι πιθανή μάχη, σε σύγκριση με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις;

Εν αναμονή των επερχόμενων συνομιλιών μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ερντογάν, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ενισχύει τη μόνιμη δύναμη του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι φρεγάτες ναύαρχος Γκριγκορόβιτς και ο ναύαρχος Μακάροφ είναι οπλισμένες με πανίσχυρα βλήματα Κρουζ Caliber, αλλά η είδηση είναι ότι μεταφέρουν μυστικά το νέο ρωσικό πύραυλο Zircon, ο οποίος εκτός του ότι διαθέτει τεράστια εμβέλεια είναι πύραυλος ουσιαστικά μη ανασχέσιμος.

Εκτός από τις φρεγάτες αυτές, το ρωσικό ναυτικό διαθέτει δύο υποβρύχια κλάσεως Varshavyanka στην Α.Μεσόγειο.

“Τα τουρκικά υποβρύχια είναι μόνο ελαφρώς κατώτερα από κάθε άποψη από τα ρωσικά Varshavyanka, αλλά οι Τούρκοι διαθέτουν 13 υποβρύχια συνολικά σε δύο θάλασσες, την Μαύρη Θάλασσα και την Α,Μεσόγειο.

Τα ρωσικά όμως διαθέτουν πιο σύγχρονες τορπίλες και πυραύλους, γεγονός που τους δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην υποβρύχια μάχη στην ρωσική πλευρά.

Το τουρκικό ναυτικό έχει δυτικού τύπου σόναρ που δεν μπορούν να εντοπίσουν τα ρωσικά υποβρύχια Varshavyank που διαθέτουν τορπίλες με τηλεχειρισμό μέσω καλωδίου οπτικών ινών από το υποβρύχιο.

Η Τουρκία έχει 16 φρεγάτες στις δυνάμεις επιφανείας, ενάντια στις τρεις αναφερθείσες ρωσικές φρεγάτες.

Σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα υπάρξουν δύο απομονωμένα ναυτικά θέατρα, ο Εύξεινος Πόντος και η Μεσόγειο. Και στα δύο θέατρα ο ρωσικός στόλος είναι πολύ πιο αδύναμος. Φυσικά, μπορεί να μεταφερθούν ενισχύσεις από άλλους στόλους, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο.

Η θέση της Δύσης είναι επίσης ακατανόητη. Την 1η Μαρτίου, αμερικανική αρμάδα με αεροπλανοφόρο εισήλθε στην Μεσόγειο.

Ίσως πάει στον Περσικό Κόλπο ή την Ερυθρά Θάλασσα, και ίσως όχι, όμως, μπορεί να χτυπήσει άνετα όμως στόχους στη Μεσόγειο. Η Ρωσία δεν έχει τίποτα να εξισορροπήσει αυτή την ναυτική δύναμη στην περιοχή.

Εάν ξεκινήσει ένας άμεσος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε τους Τούρκους, και να τους βάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.

Συνιστάται αυτό να γίνει χωρίς πολύ αίμα, τόσο από την πλευρά μας όσο και από την τουρκική. Πόσο θα βοηθήσει το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στη σημερινή του κατάσταση και τι τιμή θα πληρώσουμε για τη συμβολή μας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι μια μεγάλη ερώτηση. Αλλά από όλα όσα έχει τώρα η Ρωσία στη Μεσόγειο, οι φρεγάτες αυτές είναι τα καλύτερα πλοία. Απλά δεν έχουμε τίποτε άλλο στην περιοχή”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Το τι ακριβώς παίζεται και γιατί μαζεύτηκαν τόσα πλοία στην Μεσόγειο θα το δούμε το επόμενο διάστημα σίγουρα.

 

 

 

 

pentapostagma

Shares