Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EKTAKTO! Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ-Ερντογάν: Θα δώ τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο…

EKTAKTO! Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ-Ερντογάν: Θα δώ τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο...

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προανήγγειλε ο Ερντογάν. “Υπήρξε αίτημα, θα δω τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο” είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο. “Μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της πριν τον διώξει η Ελλάδα” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ήταν στον… αέρα μετά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών. Τις τελευταίες ώρες η Αθήνα δεν την απέκλειε και νωρίς το πρωί της Τρίτης ήρθε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να την… ανακοινώσει!

Ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για το Λονδίνο και γνωστοποίησε πως θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: “Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε”. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για συνάντηση και εκεί θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η συμφωνία με τη Λιβύη, που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, είναι… κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκία!

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, λέγοντας πως “ισχύει”.

Μιλώντας ως… εκπρόσωπος της Λιβύης μάλιστα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο τελεσίγραφο που έχει θέσει η Αθήνα στον Λίβυο πρέσβη, να παρουσιάσει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο έως την Παρασκευή ειδάλλως θα απελαθεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας εξ ονόματος της Λιβύης, ο Ερντογάν απείλησε να… φύγει μόνος του ο πρέσβης της Λιβύης!

“Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της αλλά μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της νωρίτερα, πριν το κάνουν οι Έλληνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου, δεν μας επηρεάζουν”, συνέχισε ο Ερντογάν.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έλειψε και η αναφορά στον… “αγαπημένο” του Εμανουέλ Μακρόν. “Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης και δεν το συζητάμε με κανέναν και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο. Τα ίδια πράγματα θα πω και στον Έλληνα πρωθυπουργό”.

“Αν η Ελλάδα κάνει τα βήματα, έχουμε κι εμείς έχουμε τα δικά μας βήματα να κάνουμε. Θα τα πω κι αυτά στον Μητσοτάκη. Οι προσπάθειες Ελλάδας, Αιγύπτου, Ισραήλ και Κύπριακής Δημοκρατίας δεν επηρεάζουν τις δικές απόψεις και θέσεις και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν!

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares