Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς εκλογές η Βρετανία μετά το «ναι» του Κόρμπιν στις πρόωρες κάλπες…

Να συνταχθεί με την πρόταση Τζόνσον για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου αποφάσισε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, σύμφωνα με oσα μεταδίδει το BBC…

Σίγουρες θεωρούνται πλέον οι πρόωρες κάλπες στη Βρετανία – Ο Κόρμπιν υποστήριξε ότι οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ καθώς η ΕΕ έδωσε τρεις μήνες παράταση στο Brexit – Πιθανότερες ημερομηνίες η 11η ή 12η Δεκεμβρίου
«Ναι» σε πρόωρες εκλογές θα πουν οι Εργατικοί, καθιστώντας σίγουρες τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που ανακοίνωσε την απόφαση, δικαιολόγησε τη μεταστροφή στη χορήγηση τρίμηνης παράτασης για το Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, οι βουλευτικές εκλογές φαντάζουν μονόδρομος.

Χθες, στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε για τρίτη φορά να αποσπάσει αυξημένη πλειοψηφία 2/3 στο αίτημά του για εκλογές. Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ είχε διαρρεύσει ότι θα προσπαθήσει να περάσει τις εκλογές με νομοσχέδιο, που θα είχε τη στήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας, που θα απαιτούσε απλή πλειοψηφία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Κόρμπιν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει το νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο των Εργατικών, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για εκλογές και αυτό στο οποίο αντιτάχθηκαν ήταν ένα άτακτο Brexit. Μετά την παράταση που έδωσαν οι Βρυξέλλες, θεωρεί ότι το αίτημα των Εργατικών έχει ικανοποιηθεί για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Θα ξεκινήσουμε την πλέον φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για την πραγματική αλλαγή που η χώρα έχει ποτέ δει», πρόσθεσε.

Η Ντάουνινγκ Στριτ προγραμματίζει εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, όμως έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί τροπολογία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας για εκλογές μια ημέρα νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares