Δευτέρα , 17 Μαΐου 2021
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προέλαση των δυνάμεων του Αρτσάχ – Καίγονται μέσα στα τανκ οι Αζέροι…(BINTEO-ΦΩΤΟ)

 

Οι δυνάμεις του Αρτσάχ κατέστρεψαν μεγάλη βάση ανεφοδιασμού καυσίμων των Αζέρων…

Τεράστιες επιτυχίες σημειώνουν οι δυνάμεις του Αρτσάχ εδώ και αρκετές ώρες. Εδάφη που είχαν χαθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκονται ξανά στα χέρια των Αρμενίων.

Όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο και εικόνες που σας παραθέτουμε, οι δυνάμεις του Αρτσάχ ”τίναξαν” στον αέρα τους Αζέρους, στήνοντάς τους παγίδα.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του Αρμενικού ΥΠΑΜ έγραψε σε ποστάρισμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: ”Αζέροι καλώς ήλθατε στην κόλαση.”

”Στις 06:30 το πρωί, μετά από μια άλλη επίθεση με χειροβομβίδες, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 60 θύματα, καθώς και 22 μονάδες καταστραμμένων οχημάτων, τεχνικής, και εξοπλισμού, ο εχθρός αναγκάστηκε να δραπετεύσει πανικοβλημένος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Αζέροι προσπάθησαν να διεισδύσουν από νοτιοανατολικά (κόντα στο Τζαμπραήλ), αλλά οι μονάδες του Στρατού Άμυνας του Αρτσάχ τους απώθησαν με στοχευμένα πυρά.”

Σύμφωνα με την Στεπανιάν, στη νοτιοανατολική κατεύθυνση με στοχευμένα πυρά οι ΕΔ του Αρτσάχ κατέστρεψαν την μεγάλη βάση καυσίμων του εχθρού. Η Στεπάνιαν σημείωσε ότι το βίντεο θα δημοσιευθεί σύντομα.

«Όχι» σε τουρκική διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν

«Όχι» στην τουρκική διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις είπαν οι Αρχές του Αρτσάχ, με την ανάφλεξη στην περιοχή ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και στην Αρμενία να συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, νωρίτερα, είπε ότι η Τουρκία πρέπει να είναι παρούσα στις διαβουλεύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε σχετική ανακοίνωση των Αρχών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τονίζεται ότι:

«Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε ακράδαντα την πρωταρχική θέση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (σ.σ. το αρμενικό όνομα για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ) σχετικά με το απαράδεκτο της συμμετοχής της Τουρκίας σε οποιαδήποτε μορφή στις προσπάθειες διεθνούς διαμεσολάβησης στο πλαίσιο της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ».

Ακόμα, επισημαίνεται:

«Οι εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας, η οποία διοικεί και ελέγχει την ένοπλη επιθετικότητα κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, προμηθεύει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν για τη διεξαγωγή πολέμου και στρατολογεί τρομοκρατικές οργανώσεις από τη Μέση Ανατολή για συμμετοχή στις εχθροπραξίες, καθιστά αδύνατη την περαιτέρω ένταξή της στην Ομάδα του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)».

pentapostagma.gr/Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares