Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

EKTAKTO: Παγκόσμιος συναγερμός – Επίθεση σε δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν! – «Έκρηξη» στις τιμές του πετρελαίου;..

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά τις αναφορές από Ιρανικά ΜΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δυο συνεχόμενες εκρήξεις έγιναν σε δυο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή.Οι εκρήξεις πιστεύεται ότι έγιναν μετά από επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον των τάνκερ. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιες χώρες εμπλέκονται.

Πακιστανικές πηγές ανέφεραν ότι τα δυο τάνκερ έστειλαν σήματα κινδύνου.

Ο αμερικανικός 5ος Στόλος ανέφερε στο Bloomberg ότι δύο δεξαμενόπλοια πετρελαίου έχουν υποστεί ζημιές σε ένα επεισόδιο στον Κόλπο του Ομάν, το οποίο ένας από τους χειριστές του πλοίου περιέγραψε ότι μοιάζει με επίθεση.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, τα δύο δεξαμενόπλοια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. To βρετανικό ναυτικό και το United Kingdom Maritime Trade Operations προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο του Ομάν και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι το τάνκερ «Front Altair» φλέγεται, σύμφωνα με αξιωματούχο του λιμανιού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπού Ντάμπι και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει την πυρκαγιά.

Shares