Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! “ΟΧΙ” Μαδούρο στην ανθρωπιστική βοήθεια! – ΕΚΛΕΙΣΕ και τα σύνορα με Κολομβία…

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που αντιτάσσονται στο καθεστώς Μαδούρο.Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε εντολή την Παρασκευή (το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία στην Πολιτεία Τάτσιρα (δυτικά), που γειτονεύει με την πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, από την οποία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να μπουν στη χώρα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, ανέφερε μέσω twitter, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν πλήρως προσωρινά τα σύνορα «εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας».

Η ομαλότητα, έγραψε θα αποκατασταθεί όταν οι ωμές πράξεις βίας εναντίον του λαού μας και του εδάφους μας τεθούν υπό έλεγχο.

20755444

Ο Γκουαϊδό μετέβη στην Κουκουτά

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, μετέβη στην Κουκουτά την Παρασκευή, αψηφώντας τη δικαστική διαταγή που του απαγορεύει να εγκαταλείψει την επικράτεια, κι ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας υποστήριξης της αντιπολίτευσης που οργάνωσε ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Γκουαϊδό θέλει να μπει σήμερα στη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από τις ΗΠΑ και συγκεντρώνεται από την 7η Φεβρουαρίου σε αποθήκες στην Κουκουτάς στα βόρεια.

Μάλιστα, ο Γκουαϊδό επέμεινε ότι η βοήθεια θα μπει στη χώρα, παρά την εναντίωση της κυβέρνησης του Μαδούρο. «Τα εμπόδια που βάζει η δικτατορία» θα ξεπεραστούν «από ποταμούς ενότητας και ειρήνης», είπε ο Γκουαϊδό. Η παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας «δεν είναι ζητιανιά (…). Ο λαός της Βενεζουέλας δεν ζητιανεύει, αντιστέκεται σε μια δικτατορία», επέμεινε.

20757035

Ο ΟΗΕ ζητά από το Καράκας να μην προσφύγει στη χρήση θανατηφόρας βίας

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προέτρεψε το καθεστώς της Βενεζουέλας να μην καταφύγει στη χρήση θανατηφόρας βίας κατά διαδηλωτών.

Η έκκληση διατυπώθηκε σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του Γκουτέρες μετά τη συνάντησή του στην έδρα του ΟΗΕ, την τρίτη από τις αρχές του Φεβρουαρίου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της διπλωματίας του Καράκας.
protothema.gr

Shares