Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EKTAKTO! O Zάεφ ακυρώνει τον Τσίπρα…

EKTAKTO! O Zάεφ ακυρώνει τον Τσίπρα…

Κίνηση ματ από την κυβέρνηση Ζάεφ, η οποια ακυρώνει τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι η διαδικασία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί το «νωρίτερο στο τέλος Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η 16η Σεπτεμβρίου 2018, είναι η πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στη χώρα, ωστόσο, η τελική ημερομηνία θα «κλειδώσει» μέχρι τα μέσα Ιουλίου, μετά από σχετική απόφαση της Βουλής.

Το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι Σκοπιανοί παραμένει άγνωστο, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν απαντήσουν ευθέως στο ερώτημα αν συμφωνούν με την συμφωνία Σκοπίων-Αθηνών ή μέσα σε αυτό γίνεται αναφορά στην ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ώστε να γίνει πιο δελεαστική σε όσους σήμερα διαφωνούν.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, το δημοψήφισμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρξει όλος ο αναγκαίος χρόνος για τις συνταγματικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, εφόσον βέβαια το δημοψήφισμα έχει θετική έκβαση.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη επανέρχεται στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την άρνηση του προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ να υπογράψει την αρχική απόφαση της πλειοψηφίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares