Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

EKTAKTO: Ο Ερντογάν στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις στην Τρίπολη – Ισραηλινοί «κάρφωσαν» την πορεία του αεροσκάφους…

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για να πέσει η Τρίπολη σύμφωνα με πληροφορίες μας με την Τουρκία να τα παίζει όλα για όλα.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η προέλαση Χαφτάρ συνεχίζεται και ο Ερντογάν μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε να στείλει και άλλες ενισχύσεις στο καθεστώς της Τρίπολης πριν λίγες ώρες.

Μάλλον όμως θα ναι και η τελευταία φορά που στέλνει οπλισμό, καθώς ο LNA αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της Λιβύης, καθώς από εδώ και στο εξής, ότι εχθρικό αεροπλάνο πετάει, θα καταταρρίπτεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες γνωστού λογαριασμού και μάλιστa ισραηλινού και αυτό έχει την σημασιά του, αεροσκάφος 747 απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Τρίπολη.

Μέσα θα περιέχει όπως είναι λογικό όπλα και οχήματα, αλλά ίσως και Τούρκους στρατιώτες, ενώ την ίδια στιγμή, τουρκικά UAV πετούν στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Πάντως ο LNA είναι αποφασισμένος να τελειώνει με το καθεστώς και τις επόμενες ημέρες θα προμηθευτεί με τα drones CH-4B της Ιορδανίας.

Πρόκειται για drones κινεζικής κατασκευής, με το Πεκίνο να στέλνει μήνυμα υποστήριξης με αυτή την κίνηση προς το Χαφτάρ.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και για τον Ελληνισμό, καθώς η νίκη του LNA θα είναι ταυτόχρονα και νίκη της Ελλάδας, καθώς θα μπλοκαριστούν τα σχέδια Ερντογάν.

ΠΗΓΗ

Shares