Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

EKTAKTO! O ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ! Ανίκανη η Κυβέρνηση;..

Ο Στρατός αναλαμβάνει δράση: Μικτές περιπολίες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Στρατού για όλο το καλοκαίρι σε…όλη τη χώρα!Αργά και μεθοδικά, η Κυβέρνηση «ανακοινώνει» ουσιαστικά την ανικανότητα της και υπό τον φόβο επανάληψης της τραγωδίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μοιράζει εκτεταμένες αρμοδιότητες στον Στρατό ο οποίος πλέον θα περιπολεί σε αρκετές περιοχές αν όχι σε όλη την …χώρα!

Επιπλέον ο Α.Τσίπρας με την κίνηση αυτή ενισχύει το κυβερνητικό σενάριο περί εμπρησμών δείχνοντας πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «επίθεσης» ενώ θέλει να βάλει και άλλους στο κάδρο των ευθυνών στην περίπτωση επανάληψης του τραγικού φαινομένου των πυρκαγιών.

Ετσι μετά το κέτερινγκ σε πρόσφυγες-λαθρομετανάστες, ο Στρατός θα περιπολεί και θα κατασκευάσει και αντιπλημμυρικά έργα. Στρατός για όλες τις δουλειές όταν το υπόλοιπο κράτος είναι ανύπαρκτο.

Πέντε δράσεις αποφασίστηκαν στο υπουργικό σύμβουλο, μετά απο τρεις ώρες συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη λίγο μετα την παραδοχή του πρωθυπουργού οτι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη χωρίς όμως να παραιτηθεί.

Οι υπουργοί εξήλθαν χωρίς δηλώσεις, πλην του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Ο πρωθυπουργός ήταν γενναίος, σαφής και αποτελεσματικός όπως πάντα. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα».

Μεταξύ των μέτρων είναι η συμβολή του στρατού, όπου για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται στρατιωτικό πόρταλ αποφασίστηκε :

-Με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Γιώργου Σταθάκη

– Θα κατατεθεί εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων στο Μάτι, δηλαδή καταγραφή των προβληματικών περιοχών ούτως ώστε να είναι συγκεκριμένο το πού θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

-Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός στη λειτουργία της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Οργανωτική δομή και σχέδια για την αντιμετώπιση των κρίσεων

-Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

-Τάχιστη υλοποίηση των μέτρων που έχουν προαναγγελθεί για τη στήριξη των πυροπαθών. Συντονισμό ανάμεσα στα υπουργεία.

-Θα εκπονηθεί σχέδιο για την ενίσχυση του λογαριασμού για τη στήριξη των θυμάτων.

Επίσης, αποφασίστηκε «η τάχιστη υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης τα οποία ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ώστε να ωφεληθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς να απαιτούνται δεκάδες δικαιολογητικά για τους δικαιούχους».

Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρξει σαφές σχέδιο αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό που σύστησε η κυβέρνηση στην ΤτΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην εκπόνηση σχεδίου, ώστε μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν και στις οικιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή.

«Τίποτα δεν θα χτιστεί όπως ήταν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε σύγκρουση» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα προστασίας από τις Ενοπλες Δυνάμεις σε Ραφήνα-Μαραθώνα
Έργα αντιπλημμυρικής προστασία στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνα ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τα έργα ανέλαβε η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιούνται στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας και στο ρέμα που συνιστά όριο μεταξύ των δύο δήμων.

Οι εργασίες που γίνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, περιλαμβάνουν τη διευθέτηση, τον καθαρισμό και την κοπή δένδρων και θάμνων, με σκοπό την απρόσκοπτη διοχέτευση των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα.

Τα έργα εκτελούνται κατόπιν αιτήματος των εν λόγω δήμων και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής.

enoplos

Shares