Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μεγάλη ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ιστορική Παναγία των Παρισίων – Ολοκληρωτική η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία μια τεράστια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε την Παναγία των Παρισίων, την ιστορική εκκλησία της πρωτευούσης της χώρας των Φράγκων.Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι η πυρκαγιά θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση:

Δυστυχώς οι αρχές αναφέρουν ότι η καταστροφή του ναού θα είναι καταστροφική και οι προσπάθειες συγκεντρώνονται κυρίως στο να σωθούν τα έργα ανεκτίμητης αξίας, κάτι που δείχνει ότι η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή κατάρρευσης του μικρού πύργου στον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά:

https://twitter.com/patrickgaley/status/1117848909877895171

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον καθεδρικό ναό το απόγευμα της Δευτέρας, όπως επιβεβαίωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού, προσθέτοντας ότι μια σημαντική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αιτίες του συμβάντος παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής.

Ο μεσαιωνικός καθεδρικός ναός είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Γαλλίας, βλέποντας 12 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Έργα ανακαίνισης βρίσκονταν σε εξέλιξη στην οροφή του καθεδρικού ναού που ήταν μερικώς καλυμμένη σε σκαλωσιές.

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, ακύρωσε το προγραμματισμένο του διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό λόγω της “τρομερής πυρκαγιάς” στο διάσημο καθεδρικό ναό και ένα ένα tweet για τα όσα συμβαίνουν:

Το μήνυμα αναφέρει: “Η Παναγία των Παρισίων τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους καθολικούς και όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, θλίβομαι απόψε να βλέπω αυτό το ναό μας να καίγεται”.

Shares