Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

EΚΤΑΚΤΟ! Μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ – Απεγκλωβίστηκε κοπέλα … (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στο ΑΠΘ που εκδηλώθηκε στο υπόγειο του Βιολογικού. “Ακούσαμε ένα μπαμ και έπεσε το ρεύμα” ανέφεραν στους πυροσβέστες αυτόπτες μάρτυρες. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει το Αριστοτέλειο και δυσκολεύει την κατάσβεση. Επί τόπου 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Οι πρώτες εικόνες στο σημείο της φωτιάς.Η φωτιά εκδηλώθηκε στο υπόγειο του τμήματος Βιολογίας μέσα στο ΑΠΘ, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί. Τότε σήμανε συναγερμός και πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Στο υπόγειο υπήρχε μετασχηματιστής της ΔΕΗ και εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. «Ακούστηκε ένα μπαμ και έπεσε το ρεύμα» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Μια κοπέλα τη στιγμή εκείνη βρισκόταν μέσα σε ασανσέρ και εγκλωβίστηκε. Οι πυροσβέστες την απεγκλώβισαν και η κοπέλα μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

Καπνοί εισχώρησαν και στα εργαστήρια του παρακείμενου Τμήματος Φυσικής, όπου όμως δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής η ύπαρξη φωτιάς.

Οι χώροι, όπου την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν -λόγω των επικείμενων αργιών- σχετικά περιορισμένος αριθμός ατόμων -περίπου 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου- εκκενώθηκαν άμεσα.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει το ΑΠΘ όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά μέσα στο ΑΠΘ

Το γεγονός ότι πυκνοί καπνοί, που εξαπλώθηκαν μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτηρίου, εμποδίζουν την ορατότητα, καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν υαλοπίνακες και λουκέτα για να εισέλθουν στα κτήρια.

Επιτόπου βρίσκονται εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρόεδροι σχολών και τμημάτων.

Εικόνες από το ΑΠΘ την ώρα της φωτιάς

newsit
Πληροφορίες: voria.grthestival.gr

 

Shares