Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κανονικός πόλεμος στις ΗΠΑ! – ”Διαδηλωτές” πυροβολούν στο ψαχνό τους αστυνομικούς – Βίντεο….

Η απόλυτη ”κόλαση”


Χάος επικρατεί σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ κι όταν πέφτει η νύχτα τα πράγματα εκτραχύνονται ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του George Floyd. Στο Σεντ Λούις έπεσαν πυροβολισμοί και σύμφωνα με την ενημέρωση από το οικείο αστυνομικό τμήμα, τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από πυροβόλο όπλο και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, άπαντες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, η κατάσταση στο κέντρο της πόλης παραμένει έκρυθμη. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Σεντ Λούις, όπου η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν επανειλημμένα όλη τη νύχτα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Η διαμαρτυρία ήταν αρχικά ειρηνική, αλλά έγινε βίαια μετά το βράδυ, με βανδαλισμούς και λεηλασίες επιχειρήσεων. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά αμέσως μετά την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον του πλήθους.

Νόμος και τάξη από τον Τραμπ που βγάζει στρατό στο δρόμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Mάλιστα θα στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους». «Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου

 

ΠΗΓΗ

Shares