Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EKTAKΤΟ: Η Άγκυρα έστειλε άρματα μάχης στην Λιβύη-Χαφτάρ: “Οι Ιταλοί στηρίζουν τον Ερντογάν”…

EKTAKΤΟ: Η Άγκυρα έστειλε άρματα μάχης στην Λιβύη-Χαφτάρ: "Οι Ιταλοί στηρίζουν τον Ερντογάν"...

Αδιαφορία από ΕΕ και ΝΑΤΟ…

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην Λιβύη παρά τις διαβουλεύσεις για εκεχειρία, η οποία απλά είναι προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο με την μεταφορά τουρκικών αρμάτων μάχης.

Ο εκπρόσωπός του Χαφτάρ στρατηγός Ahmed Al-Mismari, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μονάδες αναγνώρισης του LNA, εντόπισαν τον κατάπλου ενός ύποπτου φορτηγού πλοίου με το όνομα CIRKIN, το οποίο ανήκει στο τουρκικό κράτος από το 2014.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, το πλοίο μετέφερε άρματα μάχης M60-Α3.

Στην ανακοίνωση του ο Al-Mismari ανέφερε ότι το εμπορικό πλοίο απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη, με πορεία προς τη Λιβύη στις 20-21 Μαΐου 2020 και έφτασε στο λιμάνι της Μισράτα στις 28 Μαΐου στις 10:55 π.μ.

«Ήταν ύποπτο το ότι οι τουρκικές φρεγάτες ήταν πολύ κοντά στο πλοίο. Επιπλέον, στις 29 Μαΐου, μια ημέρα μετά την άφιξη του πλοίου, υπήρχαν διάφορα tweets που ευχαριστούσαν την Τουρκία για την αποστολή των αρμάτων μάχης M60. Δημοσίευσαν μια εικόνα ενός αρματοφορέα να μεταφέρει ένα άρμα μάχης κοντά στη Μισράτα”.

Άλλοι ευχαρίστησαν το Κατάρ για την αποστολή των τουρκικών αρμάτων μάχης. Είναι επίσης πιθανό ότι και μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 από το Κατάρ να μετέφεραν επίσης τουρκικά άρματα μάχης M60Α3.

Την ίδια περίοδο ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο είχε εντοπιστεί σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων απόσταση από το τουρκικό εμπορικό πλοίο χωρίς όμως να το παρεμποδίσει. Το ιταλικό πλοίο δεν αποτελούσε μέρος της επιχείρησης IRINI της ΕΕ”.

Επισημαίνουμε ότι πρόσφατα εντοπίστηκαν και τουρκικά ΤΟΜΑ KAPLAN ενώ η Άγκυρα αναβαθμίζει συνεχώς το πολεμικό της υλικό με σκοπό να κρατήσει πάση θυσία την Τρίπολη.

Το όλο σκηνικό όμως στην Λιβύη από την Τουρκία έχει στόχο πλέον την Αίγυπτο αλλά και Ελλάδα-Κύπρο.

Σε κινητό νεκρών Σύριων μαχητών που πολεμούσαν στο πλευρό του GNA αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο του Ερντογάν, το οποίο αφορά την Αίγυπτο και τον πρόεδρο της Αλ Σίσι.

Σε αυτό το βίντεο, αφού ο “νεκρός” Σύριος μαχητής έστελνε τους χαιρετισμούς του στον ”άρχοντά του”, τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και δήλωνε ότι θα σκότωνε όλους τους μαχητές του Χαφτάρ για να καταλάβουν την Λιβύη, ανέφερε ότι στην συνέχεια θα κινηθούν προς την Αίγυπτο για να σκοτώσουν το πρόεδρο Αλ Σισι και το καθεστώς του.

Το σχέδιο αυτό προφανώς αφορά αποσταθεροποίηση και σκηνές ΗΠΑ ξανά στους δρόμους μεγάλων αιγυπτιακών πόλεων, με την συμπαράσταση των τοπικών παρακλαδιών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Σύριος μαχητής εκπαιδεύτηκε με μια συγκεκριμένη εντολή από το καθεστώς Ερντογάν εδώ και μήνες που αφορά την κυριαρχία του ακραίου Ισλάμ παντού, κάτι το οποίο φωνάζουμε εδώ και μεγάλο διάστημα.

Το σχέδιο αυτό όμως δεν αφορά μόνο την Αίγυπτο, αλλά και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τέτοια “μεγαλεία” ονειρεύονται και έχουν σχεδιάσει Άγκυρα και Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέλοντας να εκμεταλλευθούν καταστάσεις και συγκυρίες, για να επιβάλλουν ένα τρομερά επικίνδυνο καθεστώς σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

 

pentapostagma.gr/Α.Μουντζουρούλιας

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares