Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο επίδομα 120 ευρώ – Δες ΕΔΩ αν το δικαιούσαι…

Έρχεται επίδομα 120 ευρώ, σύμφωνα με μία εκ των τεσσάρων τροπολογιών που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο Μιχάλης Καλογήρου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες, οι οποίες μεταξύ άλλων, προβλέπουν τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, τη μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών και παρατείνουν την πιλοτική περίοδο εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι»), κ.λπ.

Προβλέπεται έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης αντικατάστασης των στολών και προμήθειας νέων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενο την αδυναμία του προσωπικού να αντικαταστήσει τις στολές με δικά του έξοδα, φροντίζει με την προτεινόμενη ρύθμιση για την ορθή περιβολή του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς υγιεινής και ασφάλειας και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών. Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
Εξορθολογίζεται ο τρόπος απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας, οι οποίες θα αποδίδονται στους οικείς φορείς, κατά τρόπο ενιαίο, δηλαδή μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων. Αυτό θα ισχύει πλέον τόσο για τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ όσο και για όλες τις κρατήσεις υπέρ ταμείων Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων για λόγους επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας πληρωμής της αποζημίωσης της νομικής βοήθειας.

Προβλέπεται η μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών (25 στο σύνολο) και η επαναφορά των καθαρών αποδοχών τους στο ύψος που κυμαινόταν προ του ν. 4472/2017.

Παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης(«βραχιολάκι») σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες και συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων, η οποία ξεκίνησε την 11η Μαΐου 2015, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα ώστε να λάβουν χώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου.

 

newsbomb

Shares