Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ πιθανότατα το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη…

Ένα θρίλερ εξελίσσεται όσον αφορά την είσοδο ή μη του κόμματος ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο 93,11% της ενσωμάτωσης των ψήφων (ώρα 12:24 μ.μ.) το ΜέΡΑ25 βρίσκεται ακριβώς στο 3%, που είναι και το όριο της εισόδου ενός κόμματος στην Ευρωβουλή. Για την ακρίβεια, την εν λόγω ώρα έπεσε στο 3%, καθώς μέχρι και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό που συγκέντρωνε ήταν 3,01%.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το ΜέΡΑ25 πολύ δύσκολα θα διατηρήσει την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς όσο περνάει η ώρα ενσωματώνονται οι ψήφοι από την περιφέρεια, όπου η δυναμική του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μειωμένη σε σχέση με τα αστικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Singular Logic είχε αναφέρει από το βράδυ της Κυριακής ότι θα παιχθεί ένα θρίλερ με το ποσοστό του ΜέΡΑ25, εκτιμώντας όμως ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η μη είσοδος του κόμματος Βαρουφάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν, τελικά, το ΜέΡΑ25 χάσει την έδρα που κερδίζει μέχρι τώρα, τότε αυτή θα πάει στη ΝΔ, που έτσι θα εκλέξει 8 ευρωβουλευτές, έναντι 6 του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Γιώργος Αμυράς.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares