Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EKTAKTO-EΞΕΛΙΞΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Έσκασε «βόμβα» στον ιερό πόλεμο Ρωσικής Εκκλησίας – Πατριαρχείου…

EKTAKTO-EΞΕΛΙΞΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Έσκασε «βόμβα» στον ιερό πόλεμο Ρωσικής Εκκλησίας – Πατριαρχείου…

Διακόπτει κάθε επαφή με τον Οικουμενικό Πατριαρχείο η Ρωσική Εκκλησία, μετά τη δυσαρέσκεια που εκδήλωσε για την απόφαση του Φαναριού για αυτοκεφαλία της Ουκρανικής.

Την εν λόγω απόφαση έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας, με τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα να εκφράζει την ελπίδα πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα αλλάξει τη θέση του για το ουκρανικό ζήτημα.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, για την προστασία των συμφερόντων των Ορθοδόξων, «αποκλειστικά με πολιτικά και διπλωματικά» μέσα».

«Αφορά το ενδεχόμενο οι ουκρανικές αρχές να μην καταφέρουν να κρατήσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και μέσα στα όρια της νομιμότητας, αν η κατάσταση πάρει χαρακτήρα άσχημο και βίαιο», είχε προσθέσει.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, είχε τοποθετηθεί για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι εμπλέκονται οι ΗΠΑ:

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν ευθέως τις προκλήσεις που αφορούν τις μη κανονικές εκκλησίες στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό Πατριαρχείο δεν γύρισε την πλάτη του στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί η ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας αντιτίθεται στις προκλήσεις που προχωρά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης με την ευθεία δημόσια υποστήριξη της Ουάσιγκτον», είχε δηλώσει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares