Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Ζητάνε ΑΛΛΑΓΗ συνόρων στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και δημιουργία ΑΞΟΝΑ…

Ένα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ  Σερβίας και Σκοπίων έχει προκαλέσει η εμφάνιση πινακίδων στους αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας με το όνομα «FYROM».Πρόκειται για μια στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας έναντι του σλαβικού κρατιδίου και κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, η οποία έρχεται λίγο καιρό μετά τη συγγνώμη του Βελιγραδίου στην Ελλάδα για την αναγνώριση της Βαρντάσκας ως “Μακεδονίας”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στην Σερβία για τις πινακίδες ζητώντας την επαναφορά των παλιών. Η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ. των Σκοπίων αναφέρει τα εξής:

Η χρήση αυτού του όρου, και όχι του συνταγματικού ονόματος της «Μακεδονίας», «βρίσκεται σε αντίθεση με τις καθιερωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας».

«Αυτή η ανακολουθία πρέπει να διορθωθεί αμέσως. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρόκληση προσβάλλει τα συναισθήματα των πολιτών του νοτίου σλαβικού κράτους και δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η ακατάλληλη και ασεβής ονομασία είναι καταχρηστική μεταξύ των γειτόνων».

Ορισμένοι θεωρούν ότι πλέον η Σερβία βάζει τα Σκόπια στην ίδια θέση με το Κόσοβο (ίσως να θέλουν οι Αλβανοί να λάβουν εδάφη από εκεί ώστε να κερδίσουν οι Σέρβοι περισσότερα απ’ του Κοσόβου). Το τί ακριβώς έχουν οι Σέρβοι στο μυαλό τους δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα, στο μέλλον θα φανούν όλα…

Shares