Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! Διθέσιο αεροσκάφος ΚΑΤΕΠΕΣΕ στη θάλασσα στο Μεσολόγγι… (ΕΙΚΟΝΕ+ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός στο Μεσολόγγι, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αεροπλάνο έπεσε σε θαλάσσια περιοχή.Οπως ανέφερε στο iefimerida εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, το συμβάν έγινε γνωστό από τηλεφώνημα ιδιώτη, ο οποίος είπε πως είδε την καθοδική πορεία του αεροσκάφους και την πρόσκρουση στο νερό και καθοδήγησε τις Αρχές «στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου – Μεσολογγίου».

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν δυο αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, κάτοικοι του Κρυονερίου μαζεύονται στις ακτές για να παρακολουθήσουν τις έρευνες.

«Σε λίγο θα φτάσουν τρία ακόμη σκάφη μας (σ.σ. του Λιμενικού) για να συνδράμουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ευρήματα» ανέφερε η εκπρόσωπος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έχουν βρεθεί ίχνη που μπορεί να προέρχονται από το αεροσκάφος σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τις ακτές του Κρυονερίου.

Ανοικτά του Κρυονερίου κατέπεσε το σκάφος, σύμφωνα με το Λιμενικό / Φωτογραφία: Google

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκει στην Αερολέσχη Μεσολογγίου και πραγματοποιούσε πτήση την πτήση Πάτρα – Μεσολόγγι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελευταία επαφή με τον πιλότο έγινε στις 12:29, ενώ ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο αν επέβαινε δεύτερο άτομο στο αεροσκάφος.

Νωρίτερα, εκ των υπευθύνων της αερολέσχης είπε στο iefimerida ότι «προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν είναι δικό μας αεροσκάφος ή αν προέρχεται από άλλη περιοχή», σημειώνοντας ότι μεταβαίνουν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Πέραν του Λιμενικού, στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, ιδιώτες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει το patrastimes, το πρώτο ασθενοφόρο που πλησίαζε στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος, κόλλησε στην άμμο και τα νερά, και  αυτή την ώρα σπεύδει η Πυροσβεστική για να το τραβήξει και να το ξεκολλήσει.

iefimerida.gr

Shares