Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022

Έκτακτο δελτίο καιρού επιδείνωσης καιρού – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία EVA σήμερα Σάββατο (5/11)

Η κακοκαιρία EVA θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη μέχρι το βράδυ και θα πλήξει και την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα Σάββατο (5.11.2022) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την περασμένη Πέμπτη και επικαιροποίησε σήμερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία EVA, ήδη τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν τα βορειοδυτικά (το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο) από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναφέρει η ΕΜΥ.

Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  1. μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
  2. μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
  3. από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και
  4. από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου (05-11-2022) έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-2022).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες και η μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο Twitter.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares