Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ – Απώλειες Τούρκων σε τρία μέτωπα: Επίθεση Κούρδων σε τουρκικό στρατόπεδο, έξι νεκροί – Η Άγκυρα χάνει έδαφος σε Συρία & Λιβύη…..

Μετράει πτώματα η Άγκυρα, ενώ χιλιάδες Τούρκους χτυπά η πανδημία κορωνοϊού.


Κούρδοι και συγκεκριμένα ο στρατιωτικός βραχίονας τους με την ονομασία ‘Μονάδες εκδίκησης”, επιτέθηκε σε στρατόπεδο εντός Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, αφήνοντας σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έξι Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και 4 τραυματίες, ενώ το σκηνικό θυμίζει κόλαση του Δάντη.

Την ίδια στιγμή στη Λιβύη καταρρίφθηκε ένα ακόμη τουρκικό drone από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, προκαλώντας ένα άκρως εφιαλτικό σκηνικό στην Άγκυρα, ανήμερα της ελληνικής εθνικής επετείου του 1821.

O τουρκικός στρατός φέρεται να προετοιμάζεται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Συρία, την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ως υπεύθυνη για την καταστροφή τουρκικής στρατιωτικής της συνοδείας πριν δύο ημέρες

 

 

 

 

Αφού εξασφάλισε την παράδοση αρκετών όπλων και πυρομαχικών στους τρομοκράτες και διέθεσε πρόσθετο πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ιντλίμπ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι η Συρία είχε παραβιάσει τις συμφωνίες που συνάφθηκαν μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Σύμφωνα με τους Τούρκους στρατιωτικούς η επίθεση κατά της τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας στην περιοχή του Σαφρίν διοργανώθηκε από το συριακό στρατό.

Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον ένα τουρκικό θωρακισμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε από μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή και άλλα τρία θωρακισμένα οχήματα υπέστησαν σοβαρές βλάβες.

Αναφέρθηκε ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες, ενώ η ίδια η περιοχή ευρίσκεται υπό τον αυστηρό έλεγχο των Τζιχαντιστών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τέτοιες προκλήσεις δημιουργούνται από την Τουρκία ειδικά για να νομιμοποιηθεί η τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία.

“Είναι απολύτως σαφές ότι η Τουρκία δεν είναι στη Συρία για την εμπέδωση της ειρήνης όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, αλλά επειδή υποστηρίζει τρομοκράτες. Τώρα η Τουρκία χρειάζεται μια δικαιολογία για να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ και στο Χαλέπι και τέτοιες «επιθέσεις» κατά του τουρκικού στρατού είναι ένα εξαιρετικό επιχείρημα.

Προφανώς, η Τουρκία θέλει να επαναλάβει νέα στρατιωτική επιχείρηση και πιθανότατα θα το κάνει στο εγγύς μέλλον”, σημειώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Η ουσία είναι ότι η Άγκυρα μάχεται κατά των Κούρδων, των συριακών δυνάμεων του Άσαντ και σιιτικών πολιτοφυλακών, ενώ είναι σε κόντρα με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ.

Στη Λιβύη οι Τούρκοι συγκρούονται με τις δυνάμεις του Χαφτάρ αλλά και τους Αιγύπτιους μισθοφόρους που πολεμούν μαζί με το Λίβυο στρατηγό.

Δεν νομίζουμε λοιπόν ότι οι νεο-Οθωμανοί θα αντέξουν για πολύ ακόμα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ χιλιάδες Τούρκοι νοσούν, καθώς υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση και πέριξ αυτής κατά του Ερντογάν, ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία και πλέον ούτε εντός Τουρκίας.

 

pentapostagma

Shares