Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έκτακτο – Ανατροπή με Τραμπ – Ραγδαία Εξέλιξη

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, ο Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν “παρατυπίες” στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τη συναντησή του με τον Γενικό Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για ομοσπονδιακή έρευνα για τις εκλογές που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ γιατί φοβούνται πως θα χάσουν και την πλειοψηφία που διέθεταν στην Γερουσία.

Σε ομιλία του στην Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης δεν αναγνώρισε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο και την Καμάλα Χάρις ως εκλεγείσα αντιπρόεδρο.

“Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίζει τις νομικές του επιλογές”, δήλωσε ο ΜακΚονέλ.

Στο οποίο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει μια σαφής πλέον πρωτοκαθεδρία των δικαστών με συντηρητική προσέγγιση, οι οποίοι θα κληθούν να ελέγξουν τους συναδέλφους τους από Πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, που ανέχθηκαν τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων του δημοκρατικού κόμματος ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές.

Μάλιστα η συγκεκριμένη Πολιτεία αναμένεται να ελεγχθεί και σε σχέση με το εάν εφάρμοσε ακόμη και αυτές τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις που έθεταν κάποια συγκεκριμένα όρια στον τρόπο καταμέτρησης, όπως παραδείγματος χάριν το εάν είχε διαχωρίσει τις ψήφους που ήλθαν μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου τα δικαστήρια να αποφασίσουν για την νομιμοτητά τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ένα χρονικό σημείο το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς το ρεπουμπλικανικό κόμμα δείχνει – με ελάχιστες παραφωνίες – να συσπειρώνεται πίσω από τον Ντόναλντ Τράμπ, γεγονός που δείχνει ότι κάτι ίσως να … αλλάξει σύντομα!

Πηγή

Shares