Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

EKTAKTO: Άγρια κλιμάκωση στη Λιβύη: Επίλεκτοι κομάντος του LNA στην Τρίπολη-Εσπευσμένα 500 Σύριοι μισθοφόροι από Τουρκία…

Επίλεκτη δύναμη κομάντος του LNA στην Τρίπολη ενόψει νέων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων της GNA…

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσής μεταδίδουν εικόνες της κινητοποίησης της 128ης μονάδας ειδικών δυνάμεων του LNA από την πόλη της Βεγγάζης προς την Τρίπολη. Η μονάδα έχει ήδη φτάσει στις πρώτες γραμμές για να ενισχύσει τις δυνάμεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί.

«Κινηθήκαμε 1000 χιλιόμετρα για να πετύχουμε τη νίκη. Δεν γνωρίζουμε την έννοια της υποχώρησης», δήλωσε ένας αξιωματικός της επίλεκτης μονάδας, τα στελέχη της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκπαιδευτεί από Ρώσους μισθοφόρους.

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ ορκίστηκε να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην Τουρκία και τον σύμμαχό της, την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj.

Την Κυριακή, ο ίδιος συνεχάρη τις δυνάμεις του για την έλευση των εορτών του Eid al-Fitr, τονίζοντας ότι ο «πόλεμος κατά εχθρικών ενόπλων δυνάμεων για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας του έθνους θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Σε μια σύντομη ομιλία του το Σάββατο, κάλεσε τις δυνάμεις του να πολεμήσουν τον τουρκικό «αποικισμό» μέχρι να επιτευχθεί η νίκη.

Ο Χαφτάρ πρόσθεσε: «Πραγματοποιείτε ανοιχτό ιερό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Αυτός είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος που μπορεί να τελειώσει μόνο με τη νίκη. Καθώς έχουμε κάνει πολέμους ενάντια στην τρομοκρατία, θα πολεμήσουμε και τώρα έως ότου νικηθεί η κατοχική δύναμη (Τουρκία)», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρέμβαση της Τουρκίας στη σύγκρουση στη Λιβύη έχει επηρεάσει τον πόλεμο υπέρ του GNA, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε διαδοχικές νίκες.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάληψη της αεροπορικής βάσης Watiya, μετά από αυτή των δυτικών παράκτιων πόλεων που εκτείνονται από την Τρίπολη έως τα σύνορα της Τυνησίας.

Σήμερα επίσης έγινε γνωστό ότι η Τουρκία έστειλε 500 μισθοφόρους στη Λιβύη Μια νέα ομάδα 500 μισθοφόρων έφτασε στη Λιβύη με την υποστήριξη της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι πηγές του SOHR κατέγραψαν «την άφιξη μιας νέας παρτίδας 500 μισθοφόρων που υποστηρίζεται από την Τουρκία στο έδαφος της Λιβύης για ένταξη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA)».

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Σύριων μισθοφόρων έφτασε στη Λιβύη στους 10.100, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Σύριων μισθοφόρων, ενώ περίπου 3.400 έφτασαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδικής κατάρτισης.

Από τον συνολικό αριθμό των στρατευμάτων, υπάρχουν περίπου 200 παιδιά ηλικίας δεκαέξι έως δεκαοκτώ, τα οποία προσλήφθηκαν για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στη Λιβύη και τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από τη συριακή οργάνωση Αλ Σουλτάν Μουράτ.

Ο Χαφτάρ θέλει να εξουδετερώσει την τουρκική δύναμη πάση θυσία για την επίλυση της κατάστασης στη Λιβύη, καθώς η τουρκική πλευρά δεν είναι ουδέτερη και υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Στρατηγός αλ-Μισμάρι: Θα τελειώσουμε τον Ερντογάν

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τις εντολές του στρατάρχη Χάφταρ έκανε «σημαντικές αλλαγές στους άξονες μάχης τις τελευταίες 72 ώρες», δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος, Στρατηγός Αχμέτ αλ-Μισμάρι.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι «οι αντιαεροπορικές δυνάμεις μας κατάφεραν να ρίξουν πάνω από 13 τουρκικά drones».

Πρόσθεσε, «Η Πολεμική Αεροπορία άρχισε να ανακτά την πλήρη κυριαρχία σε αρκετές περιοχές της Λιβύης, κυριαρχούμε στους ουρανούς και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στον πόλεμο», τονίζοντας ότι «οι αναφορές ότι χάνουμε εδάφη είναι λανθασμένες, δεν υποχωρούμε απλώς αλλάζουμε το σχέδιο μάχης».

Από τις 4 Απριλίου του περασμένου έτους, η πρωτεύουσα της Λιβύης, η Τρίπολη και τα περίχωρά της, έχουν μετατραπεί σε πεδία συνεχών συγκρούσεων μεταξύ του Εθνικού Στρατού και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία υποστηρίζεται από τους μισθοφόρους του Ερντογάν.

Ο Χαφτάρ, που αυτοαποκαλείται στρατάρχης και κάποτε συνεργαζόταν με τη CIA, υποσχέθηκε ότι θα εξαπολύσει «τη μεγαλύτερη αεροπορική εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης, εναντίον τουρκικών στόχων στην Τρίπολη». Στην πραγματικότητα, η επόμενή του κίνηση θα καθοριστεί από τους χρηματοδότες του στη Μόσχα, το Κάιρο και το Αμπου Ντάμπι. Οι πρωτεύουσες αυτές έχουν στηρίξει τον Χαφτάρ στην επίθεση των τελευταίων 14 μηνών κατά της Τρίπολης, που έχει κοστίσει εκατοντάδες ζωές και έχει εκτοπίσει 400.000 ανθρώπους, αλλά τώρα επανεξετάζουν τη στήριξή τους προς έναν σύμμαχο που συχνά κάνει του κεφαλιού του, αρνούμενος τις διαπραγματεύσεις.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι έφτασαν στη χώρα οκτώ μαχητικά της σοβιετικής περιόδου συνοδευόμενα από δύο πιο σύγχρονα ρωσικά μαχητικά, χωρίς να είναι σαφές αν τα σκάφη είναι ρωσικά ή συριακά. Οποιαδήποτε ανοικτή στρατιωτική εμπλοκή θα ήταν βήμα κλιμάκωσης για τη Μόσχα, η οποία έως τώρα ασκεί επιρροή στη σύρραξη μέσω μισθοφόρων του ομίλου Wagner.

Την ίδια ώρα, ο διεθνής τύπος αμφισβητεί τα λεγόμενα του στρατηγού υποστηρίζοντας πως «η Λιβύη ανήκει στον Ερντογάν»!

 

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares