Πέμπτη , 21 Φεβρουάριος 2019
Τελευταία Νέα

EKTAKTO! Εκλογές αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ; …

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες δεν είναι απίθανο.

Βλέπετε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει ‘απόρρητο’ έγγραφο των κ.κ Φλαμπουράρη και Βερνανδάκη το οποίο ‘ζητά’ από το κάθε μέλος του κόμματος να εγγράψει στον Σύριζα δύο νέα μέλη ή να επανεντάξει αντίστοιχο αριθμό απενεργοποιημένων-απογοητευμένων μελών σε διάστημα μόλις 20 ημερών!
Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν η εκλογική μηχανή του Σύριζα έχει ως επικεφαλής 3 κορυφαίους Γάλλους επικοινωνιολόγους τους οποίους συνέστησε στον Τσίπρα ο Πιέρ Μοσκοβισί! (ΠΗΓΗ)
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου (ΕΔΩ) οι Γάλλοι σύμβουλοι της κυβέρνησης, καθώς και το επικοινωνιακό επιτελείο της Τράπεζας Ρότσιλντ, επεξεργάζονται σχέδια για τον κ. Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών, ενώ φέρεται να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των Γάλλων συμβούλων της κυβέρνησης και της τακτικής του πρωθυπουργού να κατηγορεί συνεχώς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για δεξιά απόκλιση.
Η γαλλική πλευρά πιστεύει ότι η τακτική αυτή ενισχύει το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δεξιό κοινό, χωρίς να απομακρύνει από την ΝΔ φιλελεύθερους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.
Γι’ αυτό τον λόγο, συστήνουν στο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Αλ. Τσίπρα να αλλάξει τακτική και γλώσσα και να προσπαθήσει να φέρει κοντά του ψηφοφόρους από τον φιλοευρωπαϊκό κεντροαριστερό χώρο.
Προτείνουν έτσι να χρησιμοποιήσει κάποιες ιδέες από αυτές που τόνισε στην τελευταία ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν προς τους Γάλλους βουλευτές στις Βερσαλίες, όπου έκανε λόγο για το «κράτος πρόνοιας του 21ου αιώνα» και για την καταπολέμηση της φτώχειας μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και άρα της δια βίου εκπαίδευσης.
Όπως διαπιστώθηκε αμέσως μετά την ομιλία του, που κράτησε 95 λεπτά και μεταδόθηκε live από δύο τηλεοπτικά δίκτυα, οι τοποθετήσεις του Γάλλου προέδρου είχαν αρκετή απήχηση στην νεολαία η οποία αναζητεί νέους δρόμους.

«Πολλούς Γάλλους νέους δεν τούς ενδιαφέρουν τα επιδόματα αλλά οι προοπτικές που διανοίγονται γι’ αυτούς με ορίζοντα 20 και 30 χρόνων. Η τάση δε αυτή δεν είναι μόνον γαλλική.
Έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα», μάς είπε ένας από τους Γάλλους ειδικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Κατά τον συνομιλητή μας, ορισμένοι από τους συμβούλους του πρωθυπουργού δέχονται την λογική αυτή, πλην όμως αντιδρούν οι δήθεν «σκληροί» αριστεροί, γνωστοί για την έφεσή τους προς τον τραμπουκισμό και την χυδαιότητα.
«Αν ο κύριος πρωθυπουργός υποκύψει στην ομάδα αυτή και προκρίνει την λάσπη ως επικοινωνιακό εργαλείο, τότε θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ίσως βρεθεί και στην τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, γεγονός που θα έχει σοβαρή αρνητική επίπτωση», μάς είπε ο Γάλλος συνομιλητής μας.
Είναι σαφές πως ο Ιούλιος κι ο Αύγουστος είναι μήνες που δεν γίνονται εκλογές (πλην σπάνιων περιπτώσεων). Αυτό όμως δεν αποκλείει κάλπες τον Οκτώβριο, το νωρίτερο.
Το πιο πιθανό ενδεχόμενο πιστεύουμε, με τα παρόντα δεδομένα, είναι εκλογές την Άνοιξη του 2019 ΕΦΟΣΟΝ, οι μειώσεις των συντάξεων καθυστερήσουν και δοθεί ξανά κοινωνικό μέρισμα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...