Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

EKTAKTH επικοινωνία Πούτιν- Νετανιάχου! Όλα στο τραπέζι…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επικοινώνησαν τηλεφωνικά σήμερα και συζήτησαν μεταξύ άλλων για την κατάσταση στη Συρία,όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.“Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στη Συρία, υπό το πρίσμα των σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα αυτή, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για τελική ήττα της τρομοκρατίας και την ταχεία επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης στη Συρία. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την αμοιβαία αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν το συντονισμό μέσω στρατιωτικών και διπλωματικών οδών “, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ο Νετανιάχου έδωσε επίσης τα συλλυπητήριά του στην ηγεσία και τον λαό της Ρωσίας για τα τραγικά γεγονότα στο Μαγκνιτογκόρσκ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου, η συζήτηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία από την ισραηλινή πλευρά.

Στις 19 Δεκεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την απόφαση της Ουάσιγκτον να ξεκινήσει η απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επιτύχει στην αποστολή τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων θα διαρκέσει από 60 έως 100 ημέρες.

Η Ουάσινγκτον ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2014 και στη Συρία το Σεπτέμβριο του 2014.

onalert.gr

Shares