Πέμπτη , 2 Ιουλίου 2020
Τελευταία Νέα

“Εκπτώσεις” Εθνικής Αξιοπρέπειας…

"Εκπτώσεις" Εθνικής Αξιοπρέπειας...

Τα δύσκολα έρχονται , όταν αποφεύγεις να λύσεις τα εύκολα λέει ένας γέροντας σοφός, γεγονός που επαληθεύεται με μαθηματικό τρόπο στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία τα τελευταία 100 χρόνια τουλάχιστον...

Το ιστορικό λαθών των Ελλήνων πολιτικών είναι αμέτρητο, αφού πάντα ως βασικό προαπαιτούμενο για την άσκηση της όποιας πολιτικής, ήταν να υπάρχει πάντα ένας διαμεσολαβητής η προστάτης για να καλύψει την αδυναμία τους σε μια ανεπιτυχή διαπραγμάτευση.

Έτσι και τώρα, κατόπιν πιέσεων και παραινέσεων της Γερμανικής κυβέρνησης, η Ελληνική μέσω του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη , έκρινε σκόπιμο να μιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν , ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί, μιλά για τους υποτελείς ραγιάδες , που δεν μπορούν να ορθώσουν ανάστημα στην Βούληση του μεγάλου έθνους που λέγεται Τουρκία.

Λάθος προσέγγιση λοιπόν, την λάθος στιγμή και κάτω από λάθος συνθήκες. Είναι αναμφισβήτητο πως η εικόνα και το μήνυμα που εξέπεμψε η Ελληνική κυβέρνηση προς την κοινή γνώμη, είναι η φοβικότητα και η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας που φτάνει στα όρια του παραλόγου.

Το να λένε με πομπώδες ύφος οι πρωθυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων της Ελλάδας πως δεν απεμπολούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα λιβανίζουν τον φερετζέ για να εξαγνίσουν το όποιο κακό μαντάτο από το σαράι της Άγκυρας , είναι ο απόλυτος εξευτελισμός στα όρια του γραφικού και του γελοίου.

Όπως μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας , αποτέλεσμα δίχως μάχη δεν υπάρχει , όπως και ελευθερία δίχως θυσίες. Κανείς , μα κανείς δεν θέλει να βλέπει πολεμικά θέρετρα στη γειτονιά του, αλλά επίσης κανείς δεν θέλει να αποχωρίζεται κομμάτια του εθνικού κορμού , χωρίς να ερωτηθεί.

Το ξεπούλημα δυστυχώς και οι εκπτώσεις στην κυριαρχία ενός έθνους , ήταν αποκλειστικό προνόμιο εκείνων που είχαν πλήρη άγνοια για τα ιερά και τα όσια της χώρας που μεγάλωσαν. Το έργο επαναλαμβάνεται , δίχως όμως θεατές.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares