Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Εκπρόσωπος Κούρδων Συρίας: “Η Τουρκία προετοιμάζει νέα επίθεση στην περιοχή”!

Η Τουρκία φαίνεται να προετοιμάζεται για μια άλλη μεγάλη επίθεση στη Ροζάβα.

Ο Κίνο Γκάμπριελ, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), προειδοποιεί για νέες επιθέσεις από τουρκικές δυνάμεις εισβολής.

Ο τουρκικός στρατός συγκεντρώνει περαιτέρω στρατεύματα στις περιοχές που κατέλαβε στη βορειοανατολική Συρία. Το πρακτορείο ειδήσεων της ANHA πήρε συνέντευξη από τον εκπρόσωπο του SDF Κίνο Γκάμπριελ για τις τρέχουσες εξελίξεις που είπε: “Το τουρκικό κράτος εντείνει τις επιθέσεις του και διαπράττει συνεχώς νέα εγκλήματα. Επομένως, είμαστε σε εγρήγορση και αναμένουμε μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας ανά πάσα στιγμή. Πρόσφατα , Η Τουρκία διαδίδει τη φήμη ότι το SDF παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός του 2019. Πρόκειται για πρόσχημα για μια νέα εισβολή. Δεν είναι απίθανο μια νέα εισβολή. Γίνονται προετοιμασίες για αυτό. ”

“Συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία”

Ο Γκάμπριελ εξηγεί ότι συντονίζονται με τις δυνάμεις που έφεραν την κατάπαυση του πυρός τον Οκτώβριο του 2019: «Αυτές οι δυνάμεις είναι ο διεθνής συνασπισμός, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Στόχος μας με αυτόν τον συντονισμό είναι να αποτρέψουμε μια πιθανή επίθεση από την Τουρκία».

“Η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα “

Ως SDF, ανταποκρινόμαστε στις εκκλήσεις για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και εκπληρώσαμε τις ευθύνες μας. Ωστόσο, το τουρκικό κράτος συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα με τις επιθέσεις με drone και πυροβολικό. ” Ο Γκάμπριελ προειδοποιεί ότι μια νέα επίθεση είναι επικίνδυνη. Η καταστροφή που θα επιχειρήσει μια επίθεση θα επηρεάσει αρνητικά την καταπολέμηση της πανδημίας παγκοσμίως, είπε.

ANF-Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 13:11
tourkikanea.gr

Shares