Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης: Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, νωρίς το πρωί, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε υποκείμενο νόσημα.

Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης: Άτομο από το στενό περιβάλλον του Μητροπολίτη έκανε γνωστό, πως σήμερα ο ίδιος θα τελούσε και ειδική δέηση κατά του κορωνοϊού.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1958, ο Σεβασμιώτατος φοίτησε στην Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1979, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστετέλειου Πανεπιστημίου, από όπου αποφοίτησε το 1982.

Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι το 1994. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως ιερατικός προϊστάμενος. Από το 1983 υπηρέτησε ως ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, από το 1994 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τότε πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη από την Εκκλησία ως χώρου λατρείας και πλέον η Ροτόντα δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για ορισμένες λειτουργίες κάθε έτος.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Shares