Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Εκλογές στις ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα των ομογενών υποψηφίων

O ομογενής Γκας Μπιλιράκης (αριστερά) επανεξελέγη

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η ομογένεια τις κρίσιμες μάχες των Ελληνοαμερικανών υποψηφίων, καθώς έκλεισαν οι κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους νικητές και ο γιός του φιλέλληνα Ρόμπερτ Μενέντεζ

Η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο επίσης Ρεπουμπλικανός, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης και ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης είναι οι πρώτοι επιβεβαιωμένα επανεκλεγμένοι ομογενείς αιρετοί στο Κογκρέσσο.

Την ίδια στιγμή, σε καλό σημείο βρίσκεται η καταμέτρηση για τον Κρις Πάππας στο Νιού Χάμσαϊρ, ο οποίος προηγείται σταθερά της Καρολάιν Λεβίτ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα για την Ντίνα Τάιτους σε Νιού Χάμσαϊρ και Νεβάδα, αντίστοιχα.

Παράλληλα, στις εκλογές έχει κατέλθει και ο ομογενής Ρεπουμπλικανός, Άλεκ Σκαρλάτος στην 4η Περιφέρεια του Όρεγκον, όπως επίσης και μια σειρά ομογενών για πολιτειακά αξιώματα.

Ειδικότερα, στα αποτελέσματα που έχουν ήδη κλείσει:

Στην Φλόριντα, ο ομογενής Δημοκρατικος υποψηφιος Κυβερνήτης, Τσάρλι Κριστ ηττήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον πανίσχυρο Ρεπουμπλικανό νυν Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις

Στην 12η Περιφέρεια της ίδιας Πολιτειας, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ και ανανέωσε πανηγυρικά μια ακομη θητεία. Στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.

Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη ανακηρύχθηκε νικήτρια πολύ πριν προχωρήσει εκτενώς η καταμέτρηση. Ήδη, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ, υπολοιπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η πρωτοεμφανιζόμενη στα ομοσπονδιακά κοινά τότε Μαλλιωτάκη, είχε επικρατήσει με οριακή διαφορά. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες εκλογικών προβλέψεων είχαν «κλειδώσει» εδώ και εβδομάδες την αναμέτρηση στην Ρεπουμπλικανή πολιτικό, παρότι αρχικά είχε προδιαγραφεί για τις πλέον αμφίρροπες.

Στην 3η Περιφέρεια, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κογκρέσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.

Στην 8η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο νεότερος, γιος του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, ανακηρύχθηκε επίσης νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares