Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Εκλογές στις 14 Μαΐου επιβεβαιώνει ο Ερντογάν

Τέλος στις αμφιβολίες για πιθανή αναβολή των εκλογών στην Τουρκία έβαλε το πρωί της Τετάρτης με ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του.

Αφού πρωτίστως προσπάθησε να κάνει έναν απολογισμό των ενεργειών της κυβέρνησής του, ως προς το θέμα της απόκρισης κατά τις πρώτες ώρες μετά από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στις 6 Φεβρουαρίου, το οποίο έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους, ο Ερντογάν παρά τις συντριπτικές καταγγελίες και αποδείξεις περί του αντιθέτου, είπε ότι τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει σημειωθεί πρόοδος. Αρκέστηκε να πει πλώς ότι “υπήρχαν κάποιες ελλείψεις και προβλήματα. Όλοι είναι μάρτυρες ότι σπεύσαμε να βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους με όλες μας τις δυνάμεις και με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο”.

Αν και τον έχουν διαψεύσει αρκετές φορές εδώ και δύο εβδομάδες οι μηχανικοί της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι το 98% των κτηρίων που έπεσαν είχαν χτιστεί πριν από το 2000, θέλοντας να υπερασπιστεί το ότι μετά από το 2000 τηρούνται οι αντισεισμικές πρακτικές.

Προς το τέλος της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος εμ μία ακόμα επίκληση στον Θεό, αποκάλυψε ότι οι εκλογές προγραμματίζονται για τις 14 Μαΐου, χωρίς καμία αλλαγή: “Ο Κύριός μου ξέρει πώς συμπεριφέρεται ο Ερντογάν στην Τουρκία. Έρχεται η ώρα. Ελπίζω ότι αυτό το έθνος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο στις 14 Μαΐου”.

Πέτρος Κράνιας/capital.gr

Shares