Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Εκλογές ΗΠΑ: Τα σενάρια της νίκης – Πώς θα κερδίσει ο Μπάιντεν και πώς ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ:Τα δύο σενάρια για νίκη Μπάιντεν και τα δύο σενάρια για νίκη Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ παρουσιάζει ο Guardian, την ώρα που το θρίλερ της καταμέτρησης συνεχίζεται.

Τα σενάρια για τον Μπάιντεν

Όσον αφορά στον Τζο Μπάιντεν, το πρώτο σενάριο θέλει καθαρή νίκη του δημοκρατικού υποψήφιου σε Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια. Έτσι, θα εξασφαλίσει συνολικά 36 εκλέκτορες, για να φτάσει στους 270 που χρειάζεται για να πάρει το προεδρικό χρίσμα. 

Στο δεύτερο σενάριο, ακόμα και αν χάσει την Πενσιλβάνια, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να νικήσει τις εκλογές αν κερδίσει τη Νεβάδα, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. 

Το δεύτερο αυτό σενάριο φαίνεται αρκετά πιθανό. Ο Μπάιντεν έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη νίκη στο Ουισκόνσιν, ενώ κατέχει ένα ικανοποιητικό προβάδισμα 30.000 ψήφων στο Μίσιγκαν. 

Στη Νεβάδα, με το 86% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, το τοπίο παραμένει θολό, αν και ο δημοκρατικός υποψήφιος κατέχει προς το παρόν ένα μικρό προβάδισμα.

Τα δύο σενάρια για νίκη Τραμπ

Δυσκολότερο φαίνεται να είναι το έργο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Guardian. Μια ενδεχόμενη νίκη στην κρίσιμη Πενσιλβάνια θα κάνει πιο εύκολο το έργο του προέδρου των ΗΠΑ.

Αν καταφέρει να την κερδίσει, τότε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα χρειαστεί να εξασφαλίσει τη νίκη σε τρεις άλλες πολιτείες: τη Τζόρτζια, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα. 

Αν δεν κερδίσει την Πενσιλβάνια, τότε ο Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει σε πέντε πολιτείες: τις τρεις προαναφερθείσες, καθώς και το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. 

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν. Αντίθετα, ο Τραμπ έχει πάρει «κεφάλι» σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.

Όλα είναι στον αέρα στη Νεβάδα και φυσικά στην Πενσιλβάνια.

 

in.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares