Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εκλογές ΗΠΑ: Live το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

Οι εκλογές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως φαίνεται. Τρεις πολιτείες έχουν μείνει να κρίνουν το αποτέλεσμα. 

Με τα ψηφοδέλτια των ενδιάμεσων εκλογών να καταμετρώνται ακόμη και τη διαδικασία για τον έλεγχο του Κογκρέσου να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν απευθύνει διάγγελμα στο έθνος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται μόνο μία ακόμη έδρα για την πλειοψηφία στη Γερουσία και άλλες πέντε για την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εντός του Λευκού Οίκου, αισθάνονται ενθουσιασμένοι και δικαιωμένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, μετά από μια εκλογική περίοδο κατά την οποία αμφισβητήθηκε η πολιτική ικανότητα του Μπάιντεν.

«Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι’αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν, ενώ το Politico αναφέρει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως χάρη στους δημοσκόπους και τους εργαζόμενους, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, διασφαλίστηκε η αξιοπιστία της διαδικασίας ψήφισης, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συμμετοχή εκατομμυρίων που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν», προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

newsbomb.gr

Shares