Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΗΠΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ για τα αποτελέσματα στην Τζόρτζια -Το απόγευμα ανακήρυξαν νικητή τον Μπάιντεν και το βράδυ το πήραν πίσω

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΗΠΑ: Βόμβα για το εκλογικό αποτέλεσμα για την πολιτεία Τζόρτζια προκαλεί σάλο και όλα οδηγούν στα λεγόμενα του Τραμπ για τη νοθεία των εκλογών

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσεμπεργκερ να ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή (20.11) πως επικυρώθηκε το τελικό αποτέλεσμα και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, εξασφάλισε 16 μεγάλους εκλέκτορες, γρήγορα όμως τα πράγματα ανατράπηκαν.

Θυμίζουμε πως η Τζόρτζια είναι μια από τις Πολιτείες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητεί ανοικτά το αποτέλεσμα των εκλογών και να κάνει λόγο για νοθεία. Αργότερα, λοιπόν, μέσα στην ημέρα υπήρξε δελτίο Τύπου με διόρθωση στο οποίο διευκρινίζεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για την Πολιτεία της Τζόρτζια δεν έχει επικυρωθεί!

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την ετυμηγορία του λαού, όχι την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ή των δικαστηρίων, ούτε καμιάς από τις δύο εκστρατείες», δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, που είναι Ρεπουμπλικάνος και προφανώς υποστηρικτής του απερχόμενου πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα του Τραμπ εναποθέτει τις ελπίδες της τώρα στο να πείσει τα κοινοβουλευτικά σώματα των Πολιτειών που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά τις οποίες κέρδισε ο Μπάιντεν, να απορρίψουν το αποτέλεσμα και να ανακηρύξουν νικητή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου αυτού. Το επιτελείο του Τραμπ επικεντρώνεται προς το παρόν στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια, όμως ακόμη και αν και οι δύο αυτές Πολιτείες ακυρώσουν τη νίκη του Μπάιντεν, οι Ρεπουμπλικάνοι θα χρειαστεί να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και σε άλλη μία Πολιτεία, ώστε να εξασφαλίσουν τους 270 μεγάλους εκλέκτορες που απαιτούνται.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε προηγούμενο στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Ο Τραμπ όχι μόνο χρειάζεται τα νομοθετικά σώματα τριών Πολιτειών να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά επίσης να εγκριθεί αυτή η κίνηση από το Κογκρέσο και, σχεδόν μετά βεβαιότητας, και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares