Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Εκλογές ΗΠΑ: Ανατράπηκαν τα προγνωστικά, μάχη στήθος με στήθος

Εκλογές ΗΠΑ: Χάος επικρατεί για το ποιος θα είναι ο νέος  πρόεδρος των ΗΠΑ με τα προγνωστικά για τις ψήφους ανά πολιτεία   να δίνουν και να παίρνουν.

Σε  πλήρη ανατροπή των προγνωστικών, που προέβλεπαν μια άνετη επικράτηση του Τζο Μπάιντεν, οδηγούν τα αποτελέσματα στις αμερικανικές με τους δυο υποψηφίους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.Ωστόσο το ερώτημα είναι αν πρόκειται για λάθος εκτίμηση ή για χειραγώγηση του λαού με σκοπό να ρίξουν λάσπη και να χάσει την εκλογική μάχη ο Τραμπ.

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ με τον Τραμπ να κερδίζει ψήφους και να διαψεύδει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που τον ήθελαν να χάνει .Φαίνεται πως σε αυτήν τη υπόθεση οι χαμένοι είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογική του νίκη, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του νικητή, επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.Ωστόσο η δήλωσή του ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους, ερμηνεύονται από πολλούς ως έμμεση παραδοχή ήττας. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων θα διευρύνουν την διαφορά των Δημοκρατικών από τους Ρεπουμπλικάνους.

Υπενθυμίζεται πως τη νίκη στις προεδρικές εκλογές εξασφαλίζει ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 270 μεγάλους εκλέκτορες.Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο καθώς οι δημοκρατικοί προσπαθούν να “κλέψουν” τις εκλογές και η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων πρέπει να σταματήσει. Παρά το γεγονός ότι μέχρι την ώρα των δηλώσεων Τραμπ δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

” Έχουμε τόσες πολλές πολιτείες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις πολιτείες. Τώρα ο σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της ψηφοφορίας για το καλό του έθνους μας. Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δε θέλουμε να βάζουν καινούριες ψήφους στις 4 το πρωί. Είναι λυπηρή στιγμή. Ήδη έχουμε κερδίσει” δήλωσε μεταξύ άλλων.

“Ήδη έχουμε κερδίσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές”.

Οι πολιτείες που ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν

Ειδικότερα, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τις πολιτείες Αριζόνα, Μινεσότα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ντελάγουερ, Χαβάη, Ιλινόις, Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Μασαχουσέτη, Νιού Χάμσαϊρ, Νιού Τζέρσι, Νιού Μέξικο, Νέα Υόρκη, Όρεγκον, Ρόουντ Άιλαντ, Βερμόντ και Ουάσιγκτον.

Αντίστοιχα, ο Τραμπ κερδίζει Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Αϊντάχο, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μιζούρι, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα, Νεμπράσκα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα, Τενεσί, Τέξας και Ουαϊόμινγκ.

Σύμφωνα με το CNN, για να εξασφαλίσει ο Τζο Μπάιντεν τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να μπει στον Λευκό Οίκο και εφόσον ο Τραμπ κερδίσει την Αλάσκα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσυλβάνια και τη Τζόρτζια, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα πρέπει να διατηρήσει το προβάδισμά του στο Ουισκόνσιν, τη Νεβάδα, την Αριζόνα και το Μέιν, και να “κλέψει” από τον Τραμπ το Μίσιγκαν.


Που υπερτερεί και που μειονεκτεί ο Τραμπ

Σε ό,τι αφορά τον Τραμπ, προκειμένου να εξασφαλίσει τις ψήφους που χρειάζεται, θα πρέπει να κερδίσει την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν (όπου όμως φαίνεται να περνά μπροστά ο Μπάιντεν) και τη Νεβάδα.

Ο εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ξανά ως φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, αλλάζοντας την πρόβλεψή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που έδειχνε ως επικρατέστερο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή σημειώθηκε έπειτα από πρόβλεψη για ανατροπή υπέρ του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων. Σύμφωνα με την Edison Research, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,3% των ψήφων, έναντι 49% που εξασφαλίζει ο Τραμπ.

Κατά την Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 58%, ενώ μία ώρα νωρίτερα αυτή ανερχόταν σε 29%. Σύμφωνα παράλληλα με την PredictIt, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος ανέρχεται τώρα σε 63%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Smarkets, η πιθανότητα να κερδίσει ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος ανέρχεται τώρα σε 41%, με το ποσοστό αυτό να έχει σημειώσει τεράστια πτώση από το 80% που ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες που έχει ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος να κερδίσει τις εκλογές ανέρχονται σε 60%.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Μπάιντεν είχαν μειωθεί σε λιγότερες από το ένα τρίτο κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων στοιχημάτων.

Ολική ανατροπή από Μπάιντεν – Πήρε κεφάλι στο Μίσιγκαν

Τζο Μπάιντεν ανατρέπει την κατάσταση και γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του στην κρίσιμη Πολιτεία του Μίσιγκαν! Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές πήρε κεφάλι στις ψήφους και πλέον με το 94% καταμετρημένο, ο 77χρονος υποψήφιος των εκλογών στις ΗΠΑ, προηγείται με 49,41% έναντι 49,05 του Ντόναλντ Τραμπ! Η διαφορά αυτή τη στιγμή μεταφράζεται σε 18.000 ψήφους (2.518.923 ο Μπάιντεν έναντι 2.500.843 του Τραμπ).

Το Μίσιγκαν βγάζει 16 εκλέκτορες, που είναι υπεραρκετοί για τον Μπάιντεν έτσι ώστε να χριστεί πρόεδρος, με την προϋπόθεση να κρατήσει το προβάδισμά του και στις υπόλοιπες «ανοιχτές» Πολιτείες.

 

Οι Πολιτείες-κλειδιά στις 16:00
Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες, 49,41% Μπάιντεν – 49,05% Τραμπ, καταμετρημένο το 94%)
Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες, 49,57% Μπάιντεν – 48,94% Τραμπ, καταμετρημένο το 95%)
Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,47% Τραμπ – 48,31% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ – 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 55% Τραμπ – 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 75%)

Οι Πολιτείες-κλειδιά στις 15:00

Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες, 49,35% Τραμπ – 49,1% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 90%)
Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες, 49,57% Μπάιντεν – 48,94% Τραμπ, καταμετρημένο το 95%)
Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,48% Τραμπ – 48,3% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ – 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 54,75% Τραμπ – 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 75%)

Οι Πολιτείες-κλειδιά στις 12:00
Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες, 51,51% Τραμπ – 46,9% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 82%)
Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες, 49,38% Μπάιντεν – 49,14% Τραμπ, καταμετρημένο το 95%)
Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,48% Τραμπ – 48,3% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ – 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 55,75% Τραμπ – 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 64%)

Shares